ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γ. Καραγιάννης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο- «Έκλεισε ο κύκλος μου στον ΣΥΡΙΖΑ»

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος στον νομό Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» του Γιώργου Γκόντζου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων, απάντησε αρχικά ότι δε θα ήθελε να σχολιάσει τη θέση ενός κόμματος, στο οποίο δεν ανήκει πια. «Ο συγκεκριμένος κύκλος έχει κλείσει εδώ και καιρό. Ό,τι είχα να πω, το είπα στην κοινοβουλευτική μου δουλειά, το είπα στις δημοσιεύσεις και σε άρθρα μου. Οπότε κάποια στιγμή οι κύκλοι κλείνουν, παραμένω σαφέστατα ενεργός πολίτης στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς… Συνεργάζομαι με το σχήμα ΠΡΑΤΤΩ, που πέρα από μια κίνηση ιδεών, δε μεταφράζεται σε πολιτικό δεδομένο», ανάφερε.
Ως προς την ψήφο των αποδήμων, τάχθηκε υπέρ τους δικαιώματος και της επιστολικής ψήφου στους εγγεγραμμένους στους καταλόγους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να μπορέσουν να μετέχουν στις διαδικασίες της χώρας, λέγοντας ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σύσφιξης των δράσεων και σχέσεων με τη διασπορά, με την ομογένεια απανταχού, διότι μέχρι τώρα οι σχέσεις υπήρξαν ερασιτεχνικές και σε πολλά σημεία γραφικές». Πρόσθεσε πως «είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων των Ελλήνων ομογενών να τους επιτραπεί να ψηφίζουν, χωρίς να υποχρεούνται να έρθουν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και μικροπολιτικά παιχνίδια, τα οποία δε δικαιολογούν σοβαρή στάση από όλο το πολιτικό σύστημα».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο