ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε τροχιά διεύρυνσης ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σύνθημα «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και μπείτε μπροστά στον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά στην ανασυγκρότησή του, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνσή του και με «παρακαταθήκη» το υψηλό ποσοστό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που του δίνει το προβάδισμα στον κεντρώο, προοδευτικό χώρο.

Η «εκστρατεία» διεύρυνσης ξεκίνησε ήδη με το κάλεσμα για την εγγραφή νέων μελών, ενώ στα Γιάννενα για τον σκοπό αυτό πραγματοποιείται ανοιχτή πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΕΗΜ, με ομιλητές τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δ. Τζανακόπουλο.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχία, με αφορμή την εκδήλωση αυτή, κάλεσαν τους πολίτες στη «συνδιαμόρφωση του μεγάλου κόμματος της αριστερά», όπως ανέφερε ο Χρήστος Γρίβας.

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Αλέκος Φαρμάκης. «Τρεις μήνες ήταν αρκετοί για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και να αναδειχθεί το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ακραίες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, που προέρχονται από το παρελθόν. Η επιστροφή στην κανονικότητα συνοδεύτηκε από ανατροπή των λαϊκών κατακτήσεων, μια κίβδηλη αριστοκρατία, νεποτισμό, οικογενειοκρατία, ακραίο λαϊκισμό, φανατισμό, ρεβανσισμό και με μια προκλητική υποστήριξη σε μια χούφτα μόνιμα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και πλουτοκρατών. Οι σωτήρες έφθασαν με λιμουζίνες, με γραβάτες και λευκά κολάρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε: «Είμαστε εδώ δυνατοί, περισσότερο έμπειροι για να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια της ΝΔ, για να μη γυρίσουμε πίσω σε μια κατάσταση που σημαδεύτηκε από την ανασφάλεια και τη χρεοκοπία».

Στόχος των στελεχών του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός ενός δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου, που θα σταθεί απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, όπως ανέφερε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος.

«Η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, που απειλείται από τον φασισμό και την ακροδεξιά. Απαιτούνται κόμματα ικανά να προωθούν ανθρωπιστικές πολιτικές για όλον τον κόσμο, να κινητοποιούν και θα υπερασπίζονται τις δυνάμεις της εργασίας, κόμματα που θα γίνουν ανάχωμα στην ασυδοσία των ισχυρών οικονομικών ελίτ και θα δίνουν ριζοσπαστικό περιεχόμενο στην απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνικό κράτος. Ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πλατιά προοδευτικά χαρακτηριστικά, δημοκρατική οργάνωση, ανανεωμένο, χωρίς υποχώρηση στις αξίες του. Ένα κόμμα που θα παλέψει για την ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών και που μέσα στην πολιτική μάχη θα επιλέγει την ηθική στάση. Ένα κόμμα για τις νέες και τους νέους μας, που θα το αγκαλιάσουν με τον ενθουσιασμό τους και θα το μπολιάσουν με τις ιδέες τους», σημείωσε ο κ. Στέφος.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων