ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στοχευμένη δράση για την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών

Συνολικά 482 παραβάσεις που αφορούν σε παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων σε πεζοδρόμια, πλατείες, πεζοδρόμους, σε ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία, βεβαιώθηκαν σε διάστημα 15 ημερών από συνεργεία ελέγχων των Τμημάτων Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου, βεβαίωσαν 101 παραβάσεις για κατάληψη διαβάσεων πεζών, 91 για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, 193 για κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών, και 97 για κίνηση και στάθμευση σε πεζοδρόμους.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, έχει ορίσει ως έναν εκ των κυριότερων στρατηγικών της στόχων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, των μητέρων με βρεφικά καρότσια, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών στις πόλεις.
Για τον σκοπό αυτό, συγκροτούνται καθημερινά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, με αρμοδιότητα τον εντοπισμό οχημάτων που σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους, σε ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης, που προορίζονται αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία, και επιβάλλονται ταυτόχρονα διοικητικές κυρώσεις.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών, αλλά απαιτείται και η συνειδητή συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι στοχευμένες τροχονομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Καθαρίζει τους πεζόδρομους του κέντρου ο Δήμος Ιωαννιτών

Αβίωτη η ζωή λόγω ηχορύπανσης και τραπεζοκαθισμάτων

Αποστόλης Τζελέτας

Η ζήτηση αυξάνει τον χώρο για τραπεζοκαθίσματα