ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήριξη στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ

Προκλητική ενέργεια χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που επιχειρεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η ωμή αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ γίνεται στην κατεύθυνση της πιστής εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ για τα ναρκωτικά, που υποβαθμίζει τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα, στρώνοντας τον δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και που προωθεί τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης. Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια “πρόληψης και απεξάρτησης”, τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκο-κουλτούρας κι ένα κάρο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα δικαιώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.
Για αχρείαστη παρέμβαση στη λειτουργία ενός Οργανισμού, που απευθύνεται στις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας και αποδεδειγμένα λειτουργεί παραδειγματικά υπέρ του κοινωνικού συνόλου, με έργο και αποτελέσματα στον τομέα των εξαρτήσεων που δεν τόλμησε κανείς μέχρι σήμερα να αμφισβητήσει, κάνει λόγο, από την πλευρά του, το «Κοινό των Ηπειρωτών».
«Εάν συμβεί, θα πρόκειται για υπονόμευση της ίδιας της ύπαρξης του ΚΕΘΕΑ και όχι για αλλαγές που έχουν να κάνουν μόνο με την λειτουργία του φορέα. Επιχειρούν να καταργήσουν τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και την συμβολή των θεραπευτών και των φίλων του ΚΕΘΕΑ», τονίζει η παράταξη του Γ. Ζάψα και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του και θα αγωνιστεί μαζί τους κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης ενός από τους πλέον εμβληματικούς και ανεξάρτητους φορείς απεξάρτησης της χώρας.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ εκφράζουν και οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφθηκε την Τρίτη το ΚΕΘΕΑ και ενημερώθηκε για το ζήτημα που προέκυψε από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι δύο παρατάξεις εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα που δίνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ, καθώς και την πλήρη στήριξη στη θεραπευτική διαδικασία και την φιλοσοφία που διέπει το ΚΕΘΕΑ.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας