ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Όλα τα αιτήματα των στρατιωτικών σε μια ερώτηση

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα και πλέον θέματα, που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Ηπείρου, θέτει ενώπιον του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη προς τον αρμόδιο υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Στην ουσία, ο κ. Αμυράς μεταφέρει στον υπουργό τα αιτήματα, που του έθεσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου σε πρόσφατη συνάντησή τους, αρχής γενομένης από τα θέματα των στρατιωτικών ακινήτων. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας ζητά ανακαίνιση των ξενώνων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών και Στρατιωτικών Οικημάτων Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΑ-ΣΟΜΥ) της Πρέβεζας ως ξενώνες για τα στελέχη που υπηρετούν στην 8Μ/Π ΤΑΞ, ανακαίνιση των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ Ιωαννίνων, επαναλειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πρέβεζας που παραμένει χρόνια κλειστή, αξιοποίηση των ακινήτων πρώην στρατοπέδων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και ανακατανομή των στρατιωτικών ακινήτων με βάση την προέλευση και τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων.
Αναφορικά με τις μισθολογικές απολαβές, ζητά την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους δικαιούχους στρατιωτικούς, την εφαρμογή της 2193/2014 απόφασης του ΣτΕ που ρυθμίζει τις μισθολογικές και συντάξιμες απολαβές των στρατιωτικών, εφαρμογή 40ωρης απασχόλησης, καθώς και υπερωριακής αποζημίωσης, καθότι οι στρατιωτικοί δεν αποζημιώνονται για τις επιπλέον ώρες απασχόλησής τους ενώ καλούνται να καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση πέντε ασφαλιστικών ετών.
Επίσης, ο κ. Αμυράς ζητά τη θέσπιση αμετάθετου με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, αμετάθετου για τους στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β΄ και Γ΄ Λυκείου και ανακοίνωση των μεταθέσεων κάθε Μάρτιο, ώστε να επιτυγχάνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, ενώ, τέλος, αιτείται την αποκατάσταση μοριοδότησης Φρουράς Ιωαννίνων και εξίσωσή της με την αντίστοιχη μοριοδότηση των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας, και την απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από τα κέντρα μεταναστών.
Ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς ερωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν προτίθεται να εξετάσει τα αιτήματα των στρατιωτικών και σε ποιες ενέργειες θα προβεί.

Σχετικά άρθρα

Σύντομα η επανέναρξη του διαλόγου για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς