ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε τέσσερις μήνες δομές για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ως δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα λειτουργήσουν σύντομα τα κτίρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.) σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα.

Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Η., βασιζόμενο στην τεράστια εμπειρία που αποκόμισε από τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στην Κόνιτσα, στα διαθέσιμα κτίρια στην Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα, στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου και με την τοπική κοινωνία αρωγό στο έργο του, έκρινε ότι υπάρχουν οι ικανές συνθήκες για να προχωρήσει και στη φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών.
Σήμερα υπεγράφη στην Αθήνα η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Κ.Κ.Π.Π.Η.) και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), μετά από συζητήσεις πολλών μηνών, καθώς οι επαφές με τον Δ.Ο.Μ. ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με τη σύμφωνη γνώμη της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανούς Φωτίου, για να συνεχιστούν με τη νέα υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Τα δύο κτίρια θα φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά στο άμεσο μέλλον, κατόπιν περαίωσης όλων των απαιτούμενων αναγκαίων εργασιών, που έχουν ήδη καταγραφεί. Με βάση τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας, η ολοκλήρωση των έργων θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών.
«Για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δομών έχει ήδη αρχίσει και η διερεύνηση για την ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη σχετικά με τη λειτουργία τους, κατόπιν της ολοκλήρωσης των έργων. Στόχος είναι εντός του τετραμήνου και σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο να ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, Ν.Π.Δ.Δ. του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως δημόσιος φορέας στην κοινωνική φροντίδα, δε θα μπορούσε παρά με γρήγορα αντανακλαστικά να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών», αναφέρεται σε ανακοίνωση, που υπογράφει η πρόεδρος του Κατερίνα Μιτοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων

Ελλειμματικό το πλαίσιο παιδικής προστασίας