ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζουν με τον φόβο

Τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων της παραμεθορίου ζητά ο δήμος Κόνιτσας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό κλοπής που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η κλοπή σημειώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Παλαιοσελλίου, καθώς άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του ναού και αφαίρεσαν σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Το γεγονός αυτό επανέφερε τις εκκλήσεις των κατοίκων και του δήμου για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, κυρίως μέσω την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του στρατού.

«Οι κλοπές της πολιτισμικής κληρονομιάς συνεχίζονται στην περιοχή μας. Η πλημμελής φύλαξη της περιοχής, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού των μονάδων του στρατού και της αστυνομίας οδηγεί τους εναπομείναντες κατοίκους των Κοινοτήτων μας σε απόγνωση. Αιτούμαστε η πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα, ώστε να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχή μας και την πάταξη της παραβατικότητας. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και δημιουργούνται έντονα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου στους ακρίτες κατοίκους, που επιμένουν, παρά τις αντιξοότητες, να μένουν σ’ αυτόν τον τόπο», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου.

Σχετικά άρθρα

Ένα τριήμερο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου»

Ηπειρωτικός Αγών

Η Κόνιτσα «αποκαλύπτεται» στην ελληνική αγορά

Το «Σινάφι» στην Κόνιτσα