ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλεσμα σε συνεργασία, ανεξαρτήτως νομοθετικών ρυθμίσεων

Να συγκλίνουν και να διοικήσουν από κοινού τους δήμους και τις περιφέρειες, επ’ ωφελεία των πολιτών, κάλεσε τους αιρετούς ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στα Γιάννενα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον οποίο συνόδευε.

Στη σύσκεψη που είχε ως αντικείμενο τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, συμμετείχαν δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να στηρίξει συνολικά την αυτοδιοίκηση. «Η επιλογή μας είναι να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να είμαστε κοντά σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες,  χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική τοποθέτηση δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που πρέπει να ενώνονται δυνάμεις και θέλω να καλέσω όλες τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να συνεργαστούν επ’ ωφελεία των πολιτών και συνολικά της περιφέρειας Ηπείρου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως η θεσμική παρέμβαση στον «Κλεισθένη» ήταν απολύτως αναγκαία, γιατί οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, δεν είχαν τη δυνατότητα να διοικήσουν, γιατί δεν είχαν πλειοψηφία.

«Αυτό που έχει σημασία, είναι η συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί οι κομματικές τοποθετήσεις ή άλλες προσωπικές ιδιοτέλεια να γίνονται αιτία να μη συνεργάζονται και συνενώνονται οι παρατάξεις. Γι’ αυτό καλώ όλες παρατάξεις σε συνεργασία. Όταν υπάρχει καλή πρόθεση μπορούν να συγκλίνουν και να διοικήσουν από κοινού», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Διά πάσα νόσον… οι Δήμοι

Καλούνται να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά

Γεωργία Χαλάτση

Για τους δήμους και την απόφαση ΣτΕ

Νίκος Αλμπανόπουλος