ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό»

Τη δέσμευση ότι η συστέγαση 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Καπλάνειο είναι προσωρινή και θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των χώρων στο παλιό νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ανέλαβε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι γονείς ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την συστέγαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και ιδιαίτερα για την απόφαση σύμπτυξης των τριών τάξεων της Ε’ Δημοτικού σε δύο, ζητώντας την παρέμβασή του στην εξεύρεση μιας επιπλέον αίθουσας ώστε η Ε’ Τάξη να συνεχίσει να λειτουργεί με τρία τμήματα.
Με δεδομένο ότι, όπως ειπώθηκε από τους γονείς, ότι στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, ο κ. Ελισάφ δεν εξέφρασε αντίρρηση, κατέστησε, ωστόσο, σαφές πως ωστόσο η κατανομή των μαθητών σε τμήματα και αίθουσες δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά της διεύθυνσης του σχολείου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015, ανέλαβε την ευθύνη και για τον προκάτοχό του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στη λογική ότι ο δήμος έχει συνέχεια, και δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή. «Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό” Χατζηκώστα”. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου, είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς, με τον κ. Αϊβατίδη να υπογραμμίζει ότι η συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου είναι συνεχής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρων στο συγκρότημα. «Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει το ίδιο το σχολείο», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ματθαίος Μάνθος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία. «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν, καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος