ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στη μετακόμιση του Νηπιαγωγείου αποδίδουν τη σύμπτυξη τμημάτων οι γονείς της Ε’ τάξης του Καπλάνειου

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις, αν δεν αλλάξει η απόφαση για σύμπτυξη τριών τμημάτων της Ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου σε δύο, εμφανίζονται οι γονείς.

Σύμφωνα με τους γονείς, πρόκειται για μια από τις συνέπειες της αιφνίδιας μετεγκατάστασης του 1ου νηπιαγωγείου από το κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής στο Καπλάνειο δημοτικό σχολείο. Η μεταφορά των 60 περίπου νηπίων στο δημοτικό σχολείο, όπως αναφέρουν, απαίτησε τη χρήση τριών αιθουσών, με αποτέλεσμα, για να φτάνουν οι αίθουσες για όλα τα τμήματα, να πρέπει τα 49 παιδιά της Έ τάξης να γίνουν δύο τμήματα, με αριθμό που βρίσκεται στο όριο του νόμου.
Οι γονείς διαμαρτύρονται για την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, ενώ βρέθηκαν το πρωί στο δημαρχείο των Ιωαννίνων προκειμένου να ενημερώσουν τη νέα δημοτική αρχή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να ζητήσουν λύση.
«Υπάρχουν ζητήματα με παιδιά με μαθησιακά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, που δεν πρέπει να βρίσκονται σε ένα πολυπληθές τμήμα και εμείς ως γονείς ήρθαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του δήμου, που είναι υπεύθυνος, ώστε να συνεννοηθεί με το σχολείο για να δοθεί λύση», σημείωσε η Ανθή Μάστακα, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε κάποια αίθουσα που χρησιμοποιείται ως βοηθητικός χώρος, αίθουσα ειδικοτήτων ή συνάθροισης των διδασκόντων, να διαμορφωθεί κατάλληλα για να λειτουργήσει ένα ακόμη τμήμα.
Οι γονείς ενημέρωσαν σχετικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη, ο οποίος έδειξε διάθεση να βοηθήσει. «Ούτως ή άλλως η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου αφορά μία χρονιά, όπως έχει δεσμευθεί ο δήμος. Είναι κρίμα, και παιδαγωγικά και ψυχολογικά για τα παιδιά, να λειτουργήσουν σε τόσο πολυπληθή τμήματα. Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή θα δείξει την ευαισθησία, που περιμένουμε να δείξει. Εμείς θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο, γιατί υπάρχει λύση», σημείωσε.
Η απόφαση για τη μεταφορά του νηπιαγωγείου ελήφθη με κτιριακά και όχι εκπαιδευτικά κριτήρια, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως, αν δε λυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν πρόκειται την Πέμπτη να αφήσουν τα παιδιά να μπουν στις αίθουσες.
«Ουσιαστικά έρχεται το νηπιαγωγείο και γίνεται έξωση στο Καπλάνειο. Εμείς το ότι είναι προσωρινή λύση, το βάζουμε σε εισαγωγικά μέχρι να σιγουρευτούμε. Αποφασίσαμε ότι αν δεν λυθεί το θέμα σήμερα, δε θα πάνε τα παιδιά σχολείο. Δε λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των μαθητών και του κτιρίου, στο οποίο δεν έχει γίνει ούτε μια ανακαίνιση απ’ όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο. Ούτε τα νήπια μπορούν να λειτουργήσουν εκεί, πρέπει να ανέβουν 1,5 όροφο για να μπουν στην τάξη. Ελπίζουμε όντως να είναι προσωρινή η λύση. Πάντως, η Ε’ τάξη θα πάει στον Αγιασμό, αλλά τα παιδιά δε θα μπουν στις αίθουσες αν δε λυθεί σήμερα το θέμα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Γυμναστικές επιδείξεις στο νηπιαγωγείο του Καπλανείου

Καθαρίζεται εκ νέου το Καπλάνειο

Το Καπλάνειο δεν πρόλαβε να χαρεί την καθαρή πρόσοψή του

Τιτίκα Τζάλλα