ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ιωαννιτών- Ο Δ. Παπαγεωργίου νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, με την πρόταση του δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ να γίνεται δεκτή, μετά από μυστική ψηφοφορία. Σε σύνολο 44 ψηφισάντων, έλαβε 34 ψήφους, ενώ υπήρξαν εννέα λευκά και ένα άκυρο.

Αντιπρόεδρος εξελέγη από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ο Στέφανος Ζούμπας και γραμματέας ο Ευστάθιος Σιούτης από την παράταξη «Ιωάννινα_2023» με 36 ψήφους, επτά λευκά και ένα άκυρο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου, ενώ άκυρο ψήφισε και στις τρεις ψηφοφορίες ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» Χρήστος Πατσούρας, κατά δήλωσή του, καθώς αρχικά η ψήφος του είχε προσμετρηθεί στα λευκά.
Το δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσε ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης της δημοτικής αρχής Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το σώμα έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση και τη διάθεση να δουλέψει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών.
Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαβεβαιώνοντας πως το προεδρείο και το δημοτικό συμβούλιο θα δουλέψουν με πνεύμα συνεργασίας. «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί , όχι μέσω μιας κατ’ ανάγκην συμφωνίας για όλα, αλλά μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων, η οποία θα μετουσιώνεται σε συνθέσεις και τελικά σε αποφάσεις, που θα δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Από την πλευρά μου, θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα ότι, σε συνεργασία με το διαπαραταξιακό προεδρείο, θα εργαστώ, με όλες μου τις δυνάμεις, με πολύ αγάπη για την πόλη μου, με ανιδιοτέλεια, με απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατική νομιμοποίηση των παρατάξεων και κάθε συμβούλου, και με την αμεροληψία που επιβάλλεται, για να αποτελέσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας το δημοκρατικό πολιτικό όργανο, το οποίο με τις αποφάσεις του και με αποτελεσματικό τρόπο θα βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, και θα αναβαθμίζει την πόλη, με στόχο να την καταστήσει εξωστρεφή, ελκυστική, πρωτοπόρα και κέντρο των ΒΔ Βαλκανίων», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Ζούμπας ευχαρίστησε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου για την τιμή προς το πρόσωπό του, σημειώνοντας ότι είναι μια θέση με πολλές ευθύνες. «Θα προσπαθήσω για ίση αντιμετώπιση όλων των παρατάξεων και άμεση ενημέρωση», ανέφερε.
Ο Στάθης Σιούτης ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν, δεσμευόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με ήθος, αποφασιστικότητα, ανιδιοτέλεια και μακριά από μικροπολιτικούς εγωισμούς και διαχωριστικές γραμμές. «Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη με εξαιρετικές δυνατότητες και αναπτυξιακές προοπτικές. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τα Γιάννενα μια πόλη πρότυπο, που θα αξίζει να ζεις, να επισκέπτεσαι, να εργάζεσαι και να δημιουργείς σε αυτή», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Ευχές για καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο έδωσαν ο Θωμάς Μπέγκας, η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας, ο Λάζαρος Νάτσης, ο Άρης Μπαρτζώκας και ο Χρήστος Πατσούρας, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα πετύχει στα καθήκοντά του και θα δουλέψει για το καλό της πόλης, ενώ Όλλυ Τσουμάνη δεν πήρε τον λόγο, απέχοντας συνολικά από τη διαδικασία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ν. Γκόντας στη νομική ιδιότητα του Δ. Παπαγεωργίου, λέγοντας πως θα βοηθήσει στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Τέλος, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη το προεδρείο και διαβεβαίωσε πως «το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί και θα παραμείνει το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων», ενώ συμπλήρωσε πως η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Η πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης και το κομμάτι της Ηπείρου