ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θετική διάθεση με προσεκτικές διατυπώσεις

Πρόταση για συζήτηση κοινού πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων, που έθεσε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης από αντιπροσωπεία των δύο παρατάξεων, καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, σε συνέχεια της συνεδρίασης της δημοτικής του ομάδας το βράδυ της Τρίτης.

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Η.Α., ο κ. Μπέγκας απέστειλε σήμερα επιστολή-απάντηση στην πρόσκληση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για προγραμματική σύγκλιση, την οποία κοινοποίησε και στα ΜΜΕ, στην οποία εκφράζεται η θετική διάθεση για μία πιθανή σύγκλιση και συνεργασία των δύο παρατάξεων, με την επισήμανση, όμως, πως χρειάζεται μια επεξεργασία των θέσεων, η οποία, για λόγους πρακτικούς και αποτελεσματικότητας, πρέπει να γίνει από αντιπροσωπεία των δύο παρατάξεων.
«Οι βασικοί άξονες που καταθέτετε με την πρότασή σας για την οριοθέτηση του πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης, αποτελούν μια κατ’ αρχήν βάση συζήτησης και προϋποθέτουν την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση, έτσι ώστε και το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή, να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, αλλά και οι ώριμες προτάσεις που επεξεργαστήκαμε για την επόμενη δημοτική περίοδο, να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση για ακόμα μεγαλύτερο έργο, αξιοποιώντας από κοινού τις προγραμματικές διακηρύξεις των δύο παρατάξεων. Πιστεύουμε ως εκ τούτου και προτείνουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι δύο παρατάξεις, και προφανώς, αντιπροσωπεία τους, να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης. Παρακαλούμε να προτείνετε τον τόπο και τον χρόνο συζήτησης των ανωτέρω θεμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πέραν της έμμεσης αναφοράς στο έργο που παρήχθη από την απερχόμενη δημοτική αρχή, υπάρχει και μια ακόμη, που ουσιαστικά υποδηλώνει την πρόθεση να υπάρχει συνεργασία μόνο με παρατάξεις με προοδευτικό πρόσημο. «Η συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο απαιτεί την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνετε, με σκοπό τη διακυβέρνηση του δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση», τονίζεται.

Σχετικά άρθρα

Μεγαλεπήβολοι στόχοι για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Αποστόλης Τζελέτας

Εγγυάται το plan b για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Επί τάπητος η συνεργασία με δήμους της Αλβανίας