Το Planetarium On The Go διανύει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης - πάνω από 40.000 km - κάθε χρόνο, φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!
ΕπικαιρότηταPostsΑίθουσα Σύνταξης

40 χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο με το πλανητάριο τους!

Μέσα στην κρίση οι μηχανικοί Κώστας και Χρήστος Σακκάς έστησαν το φορητό τους πλανητάριο και άρχισαν να ταξιδεύουν με αυτό σε όλη την Ελλάδα. Η ιδέα να μυηθούν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων στα μυστικά του σύμπαντος αποδείχθηκε τόσο καλή, ώστε το πλανητάριο έφτασε να καλύπτει 40 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως! Και συνεχίζει.

«Ευχαριστούμε όλα τα Σχολεία, Δήμους, Φεστιβάλ, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, ΚΔΑΠ, Πολυχώρους, Πολιτιστικούς Συλλόγους που μας εμπιστεύτηκαν για μία εκδήλωση αστρονομίας. Το Planetarium On The Go διανύει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης – πάνω από 40.000 km – κάθε χρόνο, φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!», αναφέρει ο Χρήστος Σακκάς στο post του στο facebook.

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι στα νησιά Κω και Αγκίστρι, στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα, στον Γοργοπόταμο Κονίτσης και στη Λεπτοκαρυά Ζαγορίου. Κάθε εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές μέσα στο πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο!

Αν θέλετε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις του πλανητάριου, μαζί με το πρόγραμμα προβολών της κάθε ημέρας, στο Ημερολόγιο εδώ.

Εμείς να ευχηθούμε καλό δρόμο!