ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κ. Δαρδαμάνης- Πρόταση για ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα

Στους δήμους Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου περιόδευσε την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης.

Στην Κόνιτσα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον απερχόμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ρόμπολο, όπως επίσης με τον απερχόμενο δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου, καταγράφοντας τα προβλήματα της ακριτικής κωμόπολης και των χωριών που συναποτελούν τον «καλλικρατικό» δήμο. Η ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας και η συγκράτηση του πληθυσμού, μέσα από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από λειτουργούσες επιχειρήσεις ή από μονάδες και επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν στο εξής, ήταν το στοιχείο στο οποίο ταυτίστηκαν τα λεγόμενα του απερχόμενου δημάρχου και των κατοίκων της Κόνιτσας. Στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσαν να υπάρξουν «ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα» για ευαίσθητες περιοχές, όπως η Κόνιτσα που βρίσκονται κοντά στην παραμεθόριο περιοχή ή ακόμα και σε επιμεθόριες ζώνες, επισημάνθηκε από τον κ. Δαρδαμάνη.
Το θέμα της ασφάλειας έθεσαν στον κ. Δαρδαμάνη πολλοί ηλικιωμένοι, που διαβιούν μόνιμα στα χωριά του δήμου Κόνιτσας και από την πλευρά του σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να δει τα ειδικά προβλήματα αυτών των περιοχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, σε ανθρώπινους πόρους και υποδομές, όπως έχει δεσμευτεί να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στον δήμο Πωγωνίου, ο κ. Δαρδαμάνης βρέθηκε στα «κεφαλοχώρια» της περιοχής, όπως το Δελβινάκι, το Κεφαλόβρυσο και το Καλπάκι, αλλά και σε πολλά μικρότερα χωριά, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους.
Τέλος, στον δήμο Ζαγορίου την Κυριακή, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο κ. Δαρδαμάνης δεσμεύτηκε να παράσχει, μετά τις εκλογές, κάθε δυνατή βοήθεια στους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε αφενός το Ζαγόρι να εξακολουθήσει να αποτελεί το «διαμάντι» του χειμερινού τουρισμού και αφετέρου, κυρίως, να συνεχιστεί η προσπάθεια το Ζαγόρι να καταστεί προορισμός τεσσάρων εποχών. Στο Τσεπέλοβο, συναντήθηκε και με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Πολιτικό ημερολόγιο εβδομάδας – Η κυβέρνηση πιέζεται από τον χρόνο

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου