ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην ΕΛΕΠΑΠ και στον Δικηγορικό Σύλλογο ο Κ. Δαρδαμάνης

Την επαφή του με τους πολίτες και τις επισκέψεις σε φορείς της περιοχής συνέχισε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης.

Το βράδυ της Τρίτης επισκέφθηκε γειτονιές της πόλης και συνομίλησε με αρκετό κόσμο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.
Χθες το πρωί, πραγματοποίησε επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, όπου ξεναγήθηκε από την πρόεδρο Νατάσα Μπέγκα και γνώρισε από κοντά το πρότυπο έργο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για το οποίο τόνισε πως είναι υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στην ΕΛΕΠΑΠ, ώστε η δομή να λειτουργήσει με τον αποδοτικότερο κατά το δυνατόν τρόπο.
Ο κ. Δαρδαμάνης με την αφορμή της παρουσία του στην ΕΛΕΠΑΠ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κ. Μπέγκα για το έργο της όλα αυτά τα χρόνια, «ένα σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει προσφέρει στον τόπο και που αποτελεί πρότυπο για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, όπου ο κ. Δαρδαμάνης συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου, παρούσης της προέδρου Μαρίας Νάκα.
Στη συνάντηση αυτή καταδείχτηκαν από τους εκπροσώπους των δικηγόρων, αφενός οι μεγάλες δυσλειτουργίες στην απονομή της δικαιοσύνης, λόγω της έλλειψης ανθρώπινων πόρων και υποδομών, αφετέρου η αβάσταχτη επιβάρυνση των δικηγόρων -ελευθέρων επαγγελματιών, από ασφαλιστικές εισφορές και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.
Όπως τονίστηκε από τον υποψήφιο βουλευτή, η πολυνομία και η παρεπόμενη αρνησιδικία του συστήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, συνεπεία των προαναφερθέντων παραγόντων, είναι ανασταλτικοί λόγοι στην προσέλκυση επενδύσεων και άρα στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ η άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στον χώρο της Θέμιδος.
Τέλος, στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για την οποία έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κρίσιμο να μειωθούν τα οικονομικά βάρη επιστημόνων, όπως οι δικηγόροι, οι γιατροί και οι μηχανικοί, κατέληξε ο κ. Δαρδαμάνης.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα