ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με «φρέσκα» πρόσωπα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Μετά από αρκετή αναμονή και πολλά σενάρια, ανακοινώθηκαν νωρίς το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πρόκειται για συνολικά 419 υποψήφιους βουλευτές, που διεκδικούν μια θέση στη νέα Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων της.
Στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Τασούλας, ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, η γιατρός Μαρία Κεφάλα, η γεωλόγος Σοφία Τζαρούχη και η δικηγόρος Μαρία Τσολάκη.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη, ο οποίος προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος, γεγονός που σημειώνει και ο ίδιος στη δήλωσή του, που έδωσε στη δημοσιότητα. «Στις 20 Ιανουαρίου του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποσχόμενος για τη χώρα μας και το κόμμα μας ένα νέο ξεκίνημα, που θα βασίζεται στην αξιοκρατία και την ισχυρή ανανέωση. Η δημιουργία του Μητρώου Στελεχών ήταν η αφορμή για πολλούς νέους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα να δουν την πολιτική με διαφορετικό τρόπο.
Δυόμιση χρόνια μετά, από αυτή τη μήτρα αξιοκρατικής ανάδειξης και ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, δεκάδες στελέχη, μεταξύ των οποίων κι εγώ, επιλέχθηκαν για να δώσουν τη “μάχη” των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Η επιλογή μου από το κόμμα ως υποψήφιου βουλευτή για τον νομό Ιωαννίνων, τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, με γεμίζει με ευθύνη και αισιοδοξία: ευθύνη γιατί επελέγην να μεταδώσω το μήνυμα της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της και επόμενου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και αισιοδοξία, γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας», σημειώνει ο κ. Δαρδαμάνης και καταλήγει: «Αν πριν από έναν χρόνο αισθανόμουν βαριά την υποχρέωση έναντι της γενιάς μου να κερδίσουμε ως χώρα το στοίχημα για να μη φύγουν άλλοι συνομήλικοί μου στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ένα χρόνο μετά, όντας πατέρας, συναισθάνομαι τη βαριά δέσμευση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε. Ζητώ την στήριξή σας για να κάνουμε πράξη την ανανέωση και να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε».
Τις ευχαριστίες της προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την πεποίθησή της πως στις 7 Ιουλίου η χώρα και ο νομός Ιωαννίνων αλλάζουν σελίδα, με μοναδικό στόχο την οικονομική ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζει, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Τσολάκη.
«Σας καλώ όλες και όλους να αγωνιστούμε μαζί για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας. Απευθύνομαι σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους μας, ζητώντας την ψήφο σας, για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, για μια Ελλάδα που θα σταθεί όρθια στα πόδια της, που θα φέρει πίσω στην πατρίδα μας χιλιάδες επιστήμονες και νέους που έφυγαν για να βρουν μια καλύτερη δουλειά. Για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου το κράτος θα είναι αρωγός του επιχειρείν και του ιδιωτικού τομέα. Για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου. Για μια Ελλάδα, που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, που θα αναπτυχθεί και θα δίνει δουλειές στα “παιδιά της”, για μια Ελλάδα που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον φυσικό της πλούτο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό της και τη μοναδική πολιτιστική και πνευματική της κληρονομιά. Για ένα καλύτερο “αύριο” των παιδιών μας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Οι «κομμένοι»

Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο πρώην αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος και ο καρδιολόγος Στέφανος Φούσας, που διεκδικούσαν με μικρότερες ή μεγαλύτερες πιθανότητες μια θέση μέχρι την τελευταία στιγμή, αν και πολλοί είχαν ήδη λάβει το μήνυμα ότι δεν είναι στις επιλογές του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η μόνη ουσιαστικά αντίδραση από τους «κομμένους» ήταν αυτή του Λάμπρου Γεωργόπουλου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει: «Ευχαριστώ όλους εσάς για τη συνεχή ψήφο εμπιστοσύνης. Παραμένω πιστός στις φιλελεύθερες αξίες και στην αγάπη για τον τόπο μας. Δεν είναι στιγμές για πολλά λόγια. Υπόσχομαι και οφείλω σε όλους σας να μιλήσω στο σύντομο μέλλον αναλυτικά και εκτενώς».

Στην υπόλοιπη Ήπειρο

Στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας και στο ψηφοδέλτιο θα είναι, επίσης, ο δικηγόρος Γιάννης Παπαγιάννης, η αρχιτέκτων Όλγα Παρθενίου και η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Φίλη- Πασχάλη. ‘Εκπληξη αποτελεί το ότι εκτός ψηφοδελτίου έμεινε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας.
Υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια Άρτας θα είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Στύλιος, ο απερχόμενος δήμαρχος Νικολαόυ Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, οι δικηγόροι Ευαγγελία Καραμπίνα και Δήμητρα Νικολάου, καθώς και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.
Τέλος, στο ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας θα βρίσκονται ο νυν βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, η ιδιωτική υπάλληλος Σεβαστή Κονταξή, ο επιχειρηματίας Σπύρος Κυριάκης και η δικηγόρος Δήμητρα Ραβανού.

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια ψηφίδα της ιστορίας των Ιωαννίνων