ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ανατροπές στις έδρες της περιφέρειας Ηπείρου

Ανατροπές στην κατανομή των εδρών των παρατάξεων ανά περιφερειακή ενότητα ενδεχομένως να υπάρξουν από την ανακήρυξη του αποτελέσματος των περιφερειακών εκλογών στην Ήπειρο.

Με βάση μια νεότερη επεξεργασία των δεδομένων από υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας, η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» εκλέγει 13 και όχι 15 περιφερειακούς συμβούλους στα Γιάννενα, από πέντε σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και έξι (δύο παραπάνω) στην Άρτα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα βρίσκονται στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου οι Νίκος Παπαγρηγορίου και Κώστας Ντέτσικας, που βρισκόταν στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα στη σταυροδοσία της Π.Ε. Ιωαννίνων, και τη θέση τους θα καταλάβουν οι Δημήτρης Βαρέλης και Φώτης Φώτης από την Π.Ε. Άρτας, που ήταν στην 5η και την 6η θέση.
Έναν επιπλέον περιφερειακό σύμβουλο, τον Χάρη Λιούρη, εκλέγει η παράταξη «Ήπειρος Όλον» στην Π.Ε. Ιωαννίνων, με την έδρα να χάνεται από την Π.Ε. Άρτας και να μένει εκτός περιφερειακού συμβουλίου ο Νικόλαος Λίγκας.
Μεταβολές προκύπτουν και για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου», η οποία χάνει την έδρα στην Π.Ε. Άρτας με τον Βασίλη Ζιώβα να μην επανεκλέγεται. Η παράταξη του Γιώργου Πρέντζα κερδίζει τη δεύτερη έδρα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, κάτι που σημαίνει πως εκτός του επικεφαλής της εκλέγεται και η πρώτη σε αριθμό ψήφων Κωνσταντίνα Ζέκα- Πάσχου.
Όλα αυτά, βέβαια, αναμένεται να επιβεβαιωθούν με την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές στη σταυροδοσία, που θα επηρεάσουν τη σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

«Γαλάζια» πλην Άρτας η Ήπειρος- Συγκεντρωτικά αποτελέσματα (συνεχής ενημέρωση)

Αποστόλης Τζελέτας

Δεύτερη προτεραιότητα

Ηπειρωτικός Αγών

Δεν πέτυχε το στόχο της η απλή αναλογική