ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φοιτητική Εστία- Της έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι!

Από τύχη δεν τραυματίστηκε μία φοιτήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όταν, την ώρα που έκανε μπάνιο στο δωμάτιό της στη Φοιτητική Εστία, ξεκόλλησε από το ταβάνι ένα μεγάλο κομμάτι σοβά, τμήμα του οποίου έπεσε στο κεφάλι της. Για καλή της τύχη, το μεγαλύτερο κομμάτι έπεσε δίπλα της.

Το περιστατικό καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εστίας, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην πρυτανεία, θέτοντας και άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη φοιτητική μέριμνα.
«Επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα κινητοποιούμαστε στη φοιτητική μέριμνα και στην πρυτανεία για το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου και της ανακαίνισης του. Οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή ότι “δεν έχουμε προσωπικό, περιμένουμε τον εργολάβο-ιδιωτική επιχείρηση”. Είναι τραγικό και επικίνδυνο να λειτουργεί η εστία με αυτές τις υποδομές το 2019. Ξέρουμε καλά τι φταίει… Η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το μοίρασμα της φοιτητικής μέριμνας (καθαριότητα, υδραυλικά κοκ) σε εταιρίες εργολάβους, έχει υποβαθμίσει τη συντήρηση της εστίας. Δε θα ανεχθούμε άλλο η κατάσταση να φτάνει σε σημείο να απειλείται η ζωή μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Γεωργία Χαλάτση

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών