ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Γνωστά πρόσωπα και νέες είσοδοι στο δημοτικό συμβούλιο

Ανανεωμένο σε σημαντικό βαθμό θα είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, όπως προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, που έλαβαν οι υποψήφιοι, σήμερα το μεσημέρι.

Η ανανέωση προκύπτει κυρίως από τις παρατάξεις πλην της δημοτικής αρχής, καθώς σε αυτή την πλειοψηφία των εδρών καταλαμβάνουν νυν δημοτικοί σύμβουλοι.

Από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα, επανεκλέγονται οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Γιωτίτσας, Γιάννης Λιόντος, Βάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη και Γιώργος Βίνης (Παμβώτιδα), οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γωγώ Γιώτη, Δημήτρης Νάστος (Μπιζάνι) και Ηλίας Αρλέτος (Ανατολή), ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα πρέπει να περιμένει ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, καθώς θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο αν εκλεγεί δήμαρχος ο Θωμάς Μπέγκας. Νέα πρόσωπα είναι οι Στέφανος Ζούμπας, Στέφανος Σίντος, Σοφία Μαρκούλα και Αλεξάνδρα Μπέγκα (Παμβώτιδα).

Εκτός δημοτικού συμβουλίου έμειναν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κατηρτσίδης και Ελένη Βασιλείου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, η αντιπρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας Ντίνα Μπακόλα, ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κώστας Λαόσογλου, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Δοβανάς και Μπάμπης Μπρέχας, καθώς και ο Κώστας Γκέκας.

Νέα στο σύνολό τους είναι τα πρόσωπα από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ, με εξαίρεση τον Γιώργο Λώλη, που ήταν στα έδρανα και επί δημαρχίας Φ. Φίλιου. Βέβαια, και η δική του τύχη, όπως του Φ. Τσουμάνη, θα εξαρτηθεί από το αν θα εκλεγεί δήμαρχος ο επικεφαλής της παράταξής του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει εκτός.

Για πρώτη φορά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, με αρκετούς από αυτούς να έχουν όμως αυτοδιοικητική εμπειρία, είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης Νατάσα Τύρου-Ούζα, ο πρώην δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας, ο Φώτης Βάββας, που έχει θητεύσει στο περιφερειακό συμβούλιο, ο Γιώργος Αρλέτος (Ανατολή) που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Ανατολής και αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, η Ελένη Ακονίδου, ο Βασίλης Ζωγράφος, ο Γιάννης Λυκογιώργος, ο Ιωάννης Τσίμαρης (Παμβώτιδα) και ο Νίκος Σιορόκας (Νησί).

«Νέο αίμα» και από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», όπου ο μοναδικός «παλιός» είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος αλλάζει… στρατόπεδο, καθώς είχε εκλεγεί με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Εκτός της Τατιάνας Καλογιάννη, εκλέγονται οι Γιάννης Αϊβατίδης, Σπύρος Γκίζας, Στάθης Σιούτης, Φίλιππος Ευαγγέλου (Παμβώτιδα), Γιώργος Λαδιάς (Πέραμα), Αριστείδης Παππάς (Ανατολή) και Βασίλειος Αργύρης-Σπούρης (Μπιζάνι).

Από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», εκτός του Νίκου Γκόντα, επανεκλέγονται οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τσόλης, Βασίλης Βλέτσας και Στέφανος Μάντζιος (Ανατολή), ενώ νέο πρόσωπο είναι η Γιαννούλα Μαμακή (Πέραμα).

Η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» εκλέγει τον επικεφαλής της Λάζαρο Νάτση και τον νεοεισερχόμενο Βλάση Παπαχρήστο, τα «Γιάννενα Τώρα» θα εκπροσωπούνται εκ νέου από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Πάνου, ενώ νέα πρόσωπα είναι η Όλυ Τσουμάνη ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Χρήστος Πατσούρας ως επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης».

Δείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας εδώ.

Σχετικά άρθρα

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός

Τιμητική συνεδρίαση στη μνήμη του Φ. Τσουμάνη