ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Αλ. Καχριμάνης: «Δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς»

«Την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς. Θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα έργα και δράσεις έχουμε ξεκινήσει στην Άρτα, στην Ήπειρο, χωρίς εμπόδια, χωρίς ασκήσεις ισορροπίας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας την Παρασκευή στην ανοικτή κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Άρτα.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα, που έχουν υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί στην Π.Ε. Άρτας, είτε είναι αμιγώς τοπικής, είτε υπερτοπικής σημασίας, τα οποία, όπως είπε, συμβάλλουν στην εξάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης. «Λύσαμε προβλήματα της καθημερινότητας, στηρίξαμε τους επαγγελματίες, τους ψαράδες, τους αγρότες. Βάλαμε “πλάτη” για να ξεπεράσουν δυσκολίες, να αντέξουν στην κρίση. Επενδύσαμε στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό. Προχωρήσαμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συντήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, που συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν με την Άρτα του μέλλοντος. Η παράταξή μας, το έχει αποδείξει με πράξεις και έργα: είναι η εγγύηση για να πάει η Ήπειρος, η Άρτα ψηλότερα», ανέφερε σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του.
«Εμείς μιλάμε με το έργο μας. Και για αυτό το έργο ζητάμε να μας κρίνετε», τόνισε, σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε έργα και δράσεις που είτε υλοποιήθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Π.Ε. Άρτας.

«Αφήνουμε πίσω όσους επενδύουν στο ψέμα»

Οι προοπτικές στον τουρισμό σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στις περιοδείες του Αλ. Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και των δήμων Ζαγορίου και Μετσόβου.
Όπως τόνισε, η πολιτική της περιφέρειας για τουρισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο έχει ήδη φέρει αποτελέσματα και ανέφερε πως στη νέα θητεία της περιφερειακής αρχής έχουν προγραμματιστεί νέα οδικά έργα βελτίωσης των υποδομών, μεταξύ των οποίων είναι και η βελτίωση της σύνδεσης του Ζαγορίου και του βορείου τμήματος του λεκανοπεδίου με την Εγνατία Οδό.
Σε συναντήσεις με κατοίκους του Ζαγορίου, ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως, για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, η περιφέρεια είναι πρόθυμη να συνδράμει επενδυτικές πρωτοβουλίες, που θα στοχεύουν στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, τα οποία στο παρελθόν αποτελούσαν την ταυτότητα του Ζαγορίου. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που προκαλούν προβλήματα στην προμήθεια στύλων από τη ΔΕΗ και οι οποίες θα προκαλέσουν πρόβλημα επιβίωσης στους δασεργάτες του Ζαγορίου.
Στις τοπικές κοινότητες του δήμου Μετσόβου και στην κεντρική ομιλία του στο Μέτσοβο, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών για να πάει η κοινωνία μπροστά. «Τη συνεργασία εμείς την έχουμε κάνει πράξη. Στοχοποιήθηκε ο δήμος Μετσόβου για να πλήξουν εμένα. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνδράμει και έχουμε συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως τους δήμους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει πως «Αφήνουμε πίσω όσους επενδύουν στο ψέμα, στη συκοφαντία, στην παραπληροφόρηση, συμπεριφορές που είναι ασύμβατες με το ήθος και τις αρχές των Ηπειρωτών».

Την Τετάρτη η κεντρική ομιλία στην Ηγουμενίτσα

Αύριο, από τις 9.15 το πρωί, ο κ. Καχριμάνης θα περιοδεύσει σε Βαλανιδοράχη, Αμμουδιά, Μεσοπόταμο, Καναλάκι , Λυγιά, Λούτσα, Καστροσυκιά, Κανάλι, Λούρο και Ωρωπό, και από τις 6 το απόγευμα σε Αγία Κυριακή, Αγιά, Ανθούσα και Πάργα.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Λαδοχώρι, Γραικοχώρι και Ηγουμενίτσα/Νέα Σελεύκεια, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο εκλογικό του κέντρο στην Ηγουμενίτσα (8ης Δεκεμβρίου 8).

Σχετικά άρθρα

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση