ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ενιαία τουριστική αντιμετώπιση Μώλου και Νησιού

Την ανάγκη ενιαίας τουριστικής αντιμετώπισης του Μώλου και του Νησιού θέλησε να αναδείξει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», αφού είχε προηγηθεί συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Μαβίλη.

Ειδικότερα για το Νησί, μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σιορόκας, χαρακτηρίζοντάς το «την τουριστική ναυαρχίδα του δήμου» και προσθέτοντας πως ο γραφικός οικισμός, τα μουσεία, τα μοναστήρια και οι άνθρωποί του είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, η οποία πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί.
«Πρώτο και βασικό μέλημα είναι να λύσουμε τα μικρά και καθημερινά. Να διασφαλίσουμε υπηρεσίες καθαριότητες που αρμόζουν στο Νησί, να εξωραΐσουμε και να καλλωπίσουμε κάθε γωνιά κοινόχρηστου χώρου και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους που μένουν εκεί, να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας. Για να συμβούν αυτά, δε χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα, ούτε πολύς χρόνος, ούτε μελέτες και προγράμματα. Χρειάζεται θέληση και μεράκι, τα οποία διαθέτουμε», ανέφερε αρχικά, ενώ έκανε γνωστό πως θα εξεταστεί η προμήθεια ενός ειδικού σκάφους για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, ώστε να μην προκύπτουν ζητήματα, όταν διακόπτεται η συγκοινωνία λόγω καιρικών φαινομένων.
Ο κ. Σιορόκας στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζουν οι λεμβούχοι στη στήριξη του Νησιού και της τουριστικής κίνησης. «Η προσπάθειά τους είναι ανεκτίμητη και είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία που οι ίδιοι παίρνουν για να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τα σκάφη τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.
Όραμά μας είναι μια Νέα Εποχή για το Νησί αντάξια της ιστορίας του και των ανθρώπων του», κατέληξε.
Κατά τη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και υποψηφίων συμβούλων της παράταξης με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Μαβίλη, αναδείχθηκαν τόσο τα δικά τους προβλήματα όσο και της ευρύτερης περιοχής. Σ’ αυτά αναφέρθηκε η υποψήφια στην κοινότητα Ιωαννίνων Άγγυ Χαρατσάρη, υπογραμμίζοντας ότι η παραλίμνιος αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα από τον δήμο.
«Οι επιχειρηματίες κατέθεσαν τα προβλήματα τους, τα οποία καταγράφηκαν, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Το σημαντικότερο είναι τα τέλη που καταβάλουν στον δήμο σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός. Από τον επικεφαλής της παράταξής μας αναλύθηκε πλήρως η πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη και την προγραμματισμένη εξωστρέφεια, απώτερος στόχος της οποίας είναι η αύξηση των τουριστών, η αύξηση των εσόδων και η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας», τόνισε.
Ειδική αναφορά έγινε στο δημοτικό περίπτερο για πληροφορίες, που υπάρχει στον Μώλο, με περιορισμένο όμως ωράριο λειτουργίας. Όπως τονίστηκε, το περίπτερο μπορεί να αποτελέσει έναν πολυχώρο, που θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους τουρίστες και σκοπός της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι η αναβάθμισή του, ώστε να αποτελέσει πηγή επικοινωνίας και ενημέρωσης για όλα τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου. Προστέθηκε δε πως πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, ώστε να είναι σε πλήρη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, όταν η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.
Απογοητευτική χαρακτηρίστηκε η κατάσταση στην παραλίμνια ζώνη. Όπως τονίστηκε, ο πεζόδρομος σε ορισμένα σημεία είναι αδιάβατος, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί οι σπασμένες εδώ και πολύ καιρό πλάκες, ενώ σημαντικές είναι οι φθορές στα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα. «Πρόκειται για μικρά ζητήματα, αλλά είναι αυτά που αφήνουν τις εντυπώσεις στους τουρίστες. Μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και με μικρό κόστος και σαφώς μπορούν να ακολουθήσουν συνολικότερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της ζώνης αυτής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χαρατσάρη.
Τέλος, εστίασε και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με αποσπασματικά μέτρα, ούτε με πρόχειρες λύσεις. «Όλα αυτά δοκιμάστηκαν και δεν απέδωσαν. Έτσι, η κατάσταση, ειδικά τις μέρες αυξημένης τουριστικής κίνησης γίνεται πολύ δύσκολη. Για την παράταξή μας το κυκλοφοριακό είναι αντικείμενο μιας συνολικής μελέτης, που θα υποδεικνύει συνολικές λύσεις. Για την άμεση αντιμετώπισή του μπορεί να υπάρξει αναδιάταξη στο πάρκινγκ των παλιών σφαγείων, αλλά και αναζήτηση νέου χώρου προς την Παπανδρέου, όπου μπορεί να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για τα λεωφορεία», κατέληξε».

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής