ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ριζική αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς τα ιαματικά Αμαράντου

Με την ανακοίνωση ενός ακόμη μεγάλου έργου για την περιοχή της Κόνιτσας ολοκλήρωσε την περιοδεία στην πόλη και σε τοπική κοινότητες του δήμου, σήμερα το απόγευμα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρόκειται για τη ριζική αποκατάσταση της οδού προς την περιοχή Αμαράντου, έργο για το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το αίτημα της περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.680.000 ευρώ, που ήδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη. Στο ποσό αυτό προστίθενται άλλες 300.000 ευρώ, που ήδη έχουν διατεθεί από ιδίους πόρους της περιφέρειας, με τα οποία θα αναβαθμιστεί πλήρως το οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας και την πρόσβαση προς τα ιαματικά λουτρά.
«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, συνέχεια της ένταξης της αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου (και Καβασίλων) στο πρόγραμμα Interreg, με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλά και μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή και σχεδιάζονται για την περιοχή της Κόνιτσας, για το οδικό δίκτυο, για τις αγροτικές υποδομές, για αποκαταστάσεις ζημιών, για συντηρήσεις- αναδείξεις θρησκευτικών μνημείων, με πλέον πρόσφατο την ένταξη στο πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. «Όλα αυτά τα χρόνια, είμασταν κοντά στους κατοίκους, συμπαραστάτες του δήμου στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα έργα υποδομών», υπογράμμισε, ζητώντας από τους κατοίκους της Κόνιτσας την εκ νέου στήριξή τους, ώστε να συνεχιστούν αταλάντευτα τα έργα που έχουν ξεκινήσει.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος