ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ζήτησε «καθαρή νίκη» από την πρώτη Κυριακή

Μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης στη σημερινή περιφερειακή Αρχή για την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου», έστειλαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας.

Τόσο στις επισκέψεις του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Αλέξανδρου Καχριμάνη και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, όσο και στην κεντρική ομιλία του στην πόλη της Πρέβεζας, η οποία έγινε παρουσία πλήθους κόσμου που αψήφησε την έντονη βροχόπτωση, αναδείχθηκε το πλούσιο έργο που έχει επιτελεστεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ιδιαίτερα θετική απήχηση έχουν τα νέα έργα που έχουν προγραμματιστεί.
Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε στην ομιλία του πως η εικόνα της Πρέβεζας αλλάζει, οι υπηρεσίες της αναβαθμίζονται και ζήτησε «καθαρή νίκη» από την πρώτη Κυριακή, για να μπορέσει η Πρέβεζα, όπως και η Ήπειρος, «χωρίς εμπόδια, να πάει ακόμη ψηλότερα».

Έργα και παρεμβάσεις

«Το συναντάμε παντού. Οι κάτοικοι της Πρέβεζας αναγνωρίζουν το έργο μας. Την προσπάθειά μας να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας, αλλά και να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα. Είναι ώρα να μιλήσουμε με το έργο μας», τόνισε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης, ανεφερόμενος σε μεγάλα έργα που υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί στην Π.Ε. Πρέβεζας, με τον προϋπολογισμό τους να ξεπερνά τα 120-130 εκατομμύρια ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα αποχετευτικά δίκτυα και τους βιολογικούς καθαρισμούς, στην κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων, στη νέα είσοδο Πρέβεζας, στην κατασκευή διοικητηρίου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, στη σύνδεση του κόμβου Καμπής με τη Γέφυρα Καλογήρου, στην κατασκευή νέων κόμβων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στην αλλαγή και βελτίωση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, στην ωρίμανση νέων μεγάλων οδικών έργων, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στην πρόταση για τα χρέη των ΤΟΕΒ, σε εγγειοβελτιωτικά έργα και τη βελτίωση αγροτικών δρόμων, στη στήριξη της ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων, στη νομιμοποίηση όλων των αλιευτικών καταφυγίων της Πρέβεζας και την κατάρτιση μελετών εκσυγχρονισμού τους για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα των αρχαίων θεάτρων και στη στήριξη των δομών υγείας.
«Είμαστε έτοιμοι, όταν ανοίξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ, να ακούσουμε προτάσεις των φορέων. Μαζί θα το σχεδιάσουμε, όπως σχεδιάστηκε και το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης και αναφέρθηκε, επίσης, σε σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε η νυν περιφερειακή αρχή και οι οποίες ήταν πρωτοπόρες σε επίπεδο χώρας, καλώντας τους πολίτες να συγκρίνουν την περιφέρεια Ηπείρου με άλλες περιφέρειες.
«Την Κυριακή 26 Μαΐου, επιλέγετε την παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Ήπειρο μπροστά. Για να την πάει ακόμη ψηλότερα. Την παράταξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας. Την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», ήταν το τελικό του μήνυμα του νυν και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Αλεξανδρου Καχριμάνη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Αύριο, από τις 10 το πρωί, ο Αλ. Καχριμάνης θα περιοδεύσει σε Κομπότι, Συκιές, Κομμένο, Περάνθη και Λουτρόποπο, ενώ από τις 5.30 το απόγευμα σε Ανθότοπο, Κολομόδια, Αγ. Παρασκευή, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμο, Νεοχώρι, Καμπή και Αμμότοπο.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Φιλιάτες (10-12.30), Ηγουμενίτσα (13.00-15.00) και Μαζαρακιά, Πέρδικα, Σύβοτα (20.00). Την Παρασκευή 17 Μαΐου το πρόγραμμά του περιλαμβάνει από τις 10 το πρωί επισκέψεις σε Κλεισούρα, Παναγιά, Τσαγκαρόπουλο, Γοργόμυλο, Γυμνότοπο, Δρυόφυτο, Αγ. Γεώργιο, Ν. Κερασούντα, Πέτρα και Φιλιππιάδα, ενώ από τις 6 το απόγευμα από Άγιο Σπυρίδωνα έως Κωστακιούς με στάσεις σε ενδιάμεσες τοπικές κοινότητες, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο εκλογικό κέντρο της παράταξης στην Άρτα.

Σχετικά άρθρα

Και πρόταση για υφυπουργείο Ορεινότητας

Προαναγγελία εκπόνησης νέας μελέτης για τον πεζο-ποδηλατόδρομο

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας