ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Παρουσίασε έργα και πρόγραμμα

Ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές και οδικές υποδομές, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τέθηκαν στις περιοδείες, που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρώτος σταθμός του ήταν ο δήμος Σουλίου, όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα των οφειλών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ. Ο περιφερειάρχης ανέφερε πως δόθηκε υπόσχεση για προσωρινή λύση, η οριστική αντιμετώπιση όμως του προβλήματος, όπως είπε, μπορεί να γίνει με την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλοι οι ΤΟΕΒ να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με δάνειο εικοσαετούς διάρκειας και με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της ΔΕΗ και των τραπεζών, για να αποπληρώσουν τις οφειλές.

Όσον αφορά τις υποδομές, εκφράστηκε η ικανοποίηση των κατοίκων για την έναρξη των εργασιών σύνδεσης της Εγνατίας με το Σούλι, με τον κ. Καχριμάνη να αναφέρεται και στη σύνδεση των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, μέσω Ζωτικού και λιβαδιών Σουλίου. «Βελτιώνουμε τις υποδομές και επιδίωξή μας είναι να παράγονται προϊόντα με “ταυτότητα” Σουλίου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κατά την περιοδεία του στους δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους τοπικών κοινοτήτων, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τις κατά τόπους παρεμβάσεις από την περιφέρεια για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αλλά και μακροπρόθεσμα με την υλοποίηση υπερτοπικής σημασίας έργων, που αφορούν τις οδικές υποδομές, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τον πολιτισμό. Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως με την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ιόνια οδό- Γέφυρα Πλάκας και στη συνέχεια του υπόλοιπου τμήματος, βελτιώνεται η προσβασιμότητα, που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και για την πληθυσμιακή ανάκαμψη της περιοχής Τζουμέρκων.

Ο περιφερειάρχης ανάφερε πως λαμβάνονται υπόψη προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο ορεινό οδικό δίκτυο, ιδίως στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε και έργο για τη βελτίωση της Ε.Ο. Άρτας (από Βουργαρέλι)- όρια Νομού (Αχελώο), με προϋπολογισμό 758.000 ευρώ, που πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες.

Έγινε, επίσης, αναλυτική παρουσίαση των έργων που έγιναν από την περιφέρεια για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας, όπως οι αποκαταστάσεις ζημιών, αλλά και μακροπρόθεσμα με νέα οδικά έργα, συντηρήσεις μνημείων κ.ά.

Οι προοπτικές της κτηνοτροφίας ήταν θέμα που τέθηκε σε όλα σχεδόν τα χωριά, με έκδηλη την αγωνία των κτηνοτρόφων για τις τιμές του γάλακτος. «Εμείς βελτιώνουμε και θα συνεχίσουμε τις υποδομές, όπως θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για την προστασία της φέτας, γιατί έτσι μπορεί να αρχίσει και πάλι η βελτίωση των εισοδημάτων», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική συνδρομή προς τους δήμους Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων», παραθέτοντας αναλυτικά κατά τόπους στοιχεία.

Το αυριανό πρόγραμμα

Σε τοπικές κοινότητες των δήμων Κόνιτσας και Πωγωνίου θα περιοδεύσει αυριο Τρίτη ο νυν και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Ιωαννίνων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Από τις 11 το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά την Κλειδωνιά, την Καλλιθέα, την Κόνιτσα (12 μεσημέρι), το Μάζι, το Μπουραζάνι, το Βασιλικό, το Κεφαλόβρυσο, τη Βήσσανη, τον Παρακάλαμο, τα Δολιανά και το Καλπάκι.

Σχετικά άρθρα

Απαντά με το έργο του στις… εκθέσεις ιδεών

Βέβαιος για την ανανέωση της εμπιστοσύνης ο Αλ. Καχριμάνης

Εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο στα Γιάννενα η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»