ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Τη λειτουργία τμήματος Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών, που αποσκοπεί στην αποκατάσταση ατόμων που υπέστησαν εγκεφαλικές βλάβες, ξεκινά η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα τμήμα, που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών από το 2008, σε συνεργασία με το Brain Injury Day Treatment Program του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Langone Health, Rusk Institute New York, ΗΠΑ.

Το τμήμα δέχεται ενήλικες με κράνιο-εγκεφαλικές κακώσεις και επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ανευρύσματα, ανοξίες, ενδοκράνιους όγκους, εγκεφαλίτιδες, αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες, οργανικό ψυχοσύνδρομο κ.τ.λ.), ηλικίας από 18-60, που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη πριν από τουλάχιστον τρείς μήνες, με ικανό επίπεδο εγρήγορσης και αντοχής, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εντατικό ομαδικό πρόγραμμα, με στοιχειώδη λεκτική επικοινωνία, που είναι αυτοεξυπηρετούμενοι και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Από το τμήμα προσφέρονται υπηρεσίες νευροψυχολογικής αξιολόγησης και ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης, που αφορά ολιγομελή ομάδα θεραπευόμενων (4-5 ατόμων) υπό το συντονισμό κλινικού νευροψυχολόγου. Το ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργεί Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, με δομημένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και το ενδεχόμενο παραπομπής κάποιου ασθενή στο τμήμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της ΕΛΕΠΑΠ 2651083173 και στις εγκαταστάσεις της στη Νεοκαισάρεια.

Σχετικά άρθρα

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Επίσκεψη Μ. Τζούφη στην ΕΛΕΠΑΠ και στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Νατάσα Μπέγκα – Η «κυρία Ελεπάπ» σαν ένα φωτεινό παράδειγμα