ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο κλειστό γυμναστήριο εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Την κατασκευή δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θέσεων, στα Γιάννενα, σε οικόπεδο του δήμου Ιωαννιτών στην περιοχή του Βοτανικού, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του.

Κάνοντας αναφορά σε μια σειρά έργων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι στην Ήπειρο έχουν διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ 463 εκ. ευρώ, 3,5 φορές περισσότερα κονδύλια από την περίοδο 2010-2014.

«Ήταν στρατηγική μας επιλογή,  γιατί θεωρούμε ότι η δίκαιη ανάπτυξη δεν αφορά μόνο την αναδιανομή του πλούτου ανάμεσα στα πρόσωπα, αλλά πρέπει να έχει και γεωγραφικό προσδιορισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην λίμνη Παμβώτιδα, σημειώνοντας πως είναι η πιο ξακουστή της χώρας, στις ρυθμίσεις χρήσεων μέσω του Π.Δ., αλλά και στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των λυμάτων, ύψους 36 εκ. ευρώ, και στην επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου, έργο που όπως είπε θ ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2020 από τη ΔΕΔΑ και θα ολοκληρωθεί το 2023. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 17 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στο έργο του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, στις μελέτες για τα οδικά τμήματα Ιόνια-Κακκαβιά, και Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, όπως και σε άξονες στα Κεντρικά Τζουμέρκα και κατέληξε στο έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας.

«Μέχρι το τέλος του έτους πιστεύω το Γεφύρι θα είναι στη θέση του, ίδιο και απαράλλαχτο, να σηματοδοτεί ένα σημαντικό τοπόσημο», τόνισε.

 

Σκληρή κριτική σε Κ. Μητσοτάκη

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στάση του στην παροχή της 13ης σύνταξης, αλλά και τα εργασιακά.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτησε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν λέει συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Και αυτό το λέει στο όνομα της προόδου και της συμφωνίας που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Έχουμε δει εξάλλου στα χρόνια της κρίσης με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών. Αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες θα απολύεται. Είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε:

«Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον αφήνουν να έρθει σε μια συζήτηση χωρίς χαρτιά. Γιατί θα του ξεφύγει το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πλέον η μοναδική τους διέξοδος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν η 13η σύνταξη είναι ανέφικτος λαϊκισμός και ξεδιάντροπο επίδομα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε γιατί δέχεται να το ψηφίσει, αλλά σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί. Εκτός από πολιτικό βέρτιγκο δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν διαφωνούμε και δεν θα το ψηφίσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά στις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ψήφος στη ΝΔ ισοδυναμή με ψήφο στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

«Ο κ. Βέμπερ είναι απελπιστικά ακραίος, απελπιστικά νεοφιλελελεύθερος, απελπιστικά ρατσιστής. Όλα αυτά τα απελπιστικά τα εκφράζει στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας