ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Αλ. Καχριμάνης: «Εμείς μιλάμε με το έργο μας»

Αποδέκτης της ικανοποίησης των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου για την υλοποίηση των οδικών υποδομών, που αλλάζουν θεαματικά την εικόνα και τις προοπτικές της περιοχής, έγινε ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά την επίσκεψή του σε τοπικές κοινότητες του δήμου Δωδώνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην κατασκευή του οδικού άξονα Τύρια –Σιστρούνι, λέγοντας πως ένα όραμα γενεών, έχει πάρει σάρκα και οστά. «Κάποιοι, μέχρι και πριν λίγους μήνες ακόμη, υποστήριζαν πως δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί. Τους καλούμε σήμερα να διασχίσουμε μαζί το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του. Δεν είναι μόνο ένα οδικό έργο με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, που κατασκευάζεται με πόρους της περιφέρειας ( συνολικά 16,1 εκ. ευρώ- 12, 6, εκ. ευρώ το τμήμα Τύρια- Ζωτικό, 3,5 εκ. ευρώ για Ζωτικό- Σιστρούνι), αλλά και το τμήμα που παραδόθηκε στην κυκλοφορία, το οποίο ήταν και το πλέον δύσκολο από τεχνικής άποψης», ανέφερε.
Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζουν οι εργασίες στο τμήμα Ζωτικό- Σιστρούνι, για το οποίο έχει αναδειχθεί εργολάβος από τις 30 Ιανουαρίου, και αναμένεται η επιστροφή της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα, για να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα, έγινε νέα διάνοιξη προς Άγιο Ανδρέα (με την πρώτη εργολαβία να έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ), ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί και η οδική σύνδεση Ζωτικό- Σουλίου.
«Εμείς μιλάμε με το έργο μας, το οποίο θα συνεχιστεί και την επόμενη θητεία μας, με την ολοκλήρωση της σύνδεσης προς Πρέβεζα, την ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου προς Δερβίζιανα- Αχλαδέα, καθώς και άλλες βελτιώσεις που απαιτούνται, ώστε όλες οι τοπικές κοινότητες να έχουν πρόσβαση στο νέο οδικό άξονα. Η περιοχή της Λάκκας Σουλίου βγήκε επιτέλους από την απομόνωση και αποκτά ευκαιρίες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, αλλά σταδιακά και στον τουρισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.

Το πρόγραμμα περιοδειών

Αύριο ο Αλ. Καχριμάνης θα πραγματοποιήσει ολοήμερη περιοδεία στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα σε Καρδαμίτσια, Πεδινή, Αμπελιά, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο, Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα, Ανατολή, Κουτσελιό, Κατσικά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες, Αμφιθέα και Πέραμα.
Το Σάββατο θα περιοδεύσει σε Παραμυθιά (10.30 π.μ.), Λούρο (12 μ.) και Γαρδίκι, Σκάνδαλο, Γλυκή και Καρβουνάρι (17.30), ενώ την Κυριακή, από τις 10 το πρωί, θα πραγατοποιήσει διαδοχικά επισκέψεις σε Ελληνικό, Κωστίτσι, Πάτερο, Φορτόσι, Πλαίσια, Καλέντζι, Πλατανούσα, Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας, Πράμαντα, και μετά στην Π.Ε. Άρτας προς Άγναντα, Αθαμάνιο, Μεσούντα και Βουργαρέλι.
Τη Δευτέρα, από τις 10 το πρωί, θα περιοδεύσει σε Στεφάνη, Τύρια, Κρανιά, Θεσπρωτικό, Νικολίτσι, Άσσο, Πολυστάφυλο, Μελιανά, Γαλατάς και Ριζοβούνι, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και θα μιλήσει στο εκλογικό κέντρο της παράταξης (Λ. Ειρήνης 56) στις 8 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

Απαντά με το έργο του στις… εκθέσεις ιδεών

Βέβαιος για την ανανέωση της εμπιστοσύνης ο Αλ. Καχριμάνης

Εγκαινιάζει το εκλογικό της κέντρο στα Γιάννενα η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»