ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βρήκαν αφορμή για να αποχωρήσουν

Δε λειτούργησαν θετικά οι Άγιες ημέρες και η προεκλογική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και τη Μεγάλη Τετάρτη, με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με μια απόφαση που φάνηκε ότι ήταν προειλημμένη και εκμεταλλευόμενη την (καθιερωμένη) καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης, αποχώρησε σύσσωμη, αν και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της είχαν προσέλθει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής Νίκος Γκόντας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μια «απέραντα ακατάσχετη προεκλογική ρουσφετολογική» συνεδρίαση, σημειώνοντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν είχαν προσέλθει 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη, ενώ σημείωσε πως τουλάχιστον τρία από τα θέματα ήταν σημαντικά και έπρεπε να συζητηθούν σε ξεχωριστή συνεδρίαση.

«Αυτή η συνεχής απαξίωση και ο μη σεβασμός προς τον κορυφαίο θεσμό, που είναι ο χώρος της αυτοδιοίκησης, είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή όλα τα χρόνια της θητείας της και  η παράταξή μας δε θα τους ακολουθήσει και γι αυτό  αποχώρησε», δήλωσε ο κ. Γκόντας

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία αντιλήφθηκε την αποχώρηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» μόνο κατά την ανάγνωση των παρουσιών, με τον δήμαρχο να εκφράζει την έκπληξή του. Σε ανακοίνωσή της λίγη ώρα αργότερα, η δημοτική αρχή ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς και εγκάλεσε τη μείζονα αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «επέλεξε τον δρόμο της φυγής».

«Για να καλύψει την αδυναμία της να αρθρώσει έστω και ψήγματα πολιτικού λόγου εντός του δημοτικού συμβούλιου, η παράταξη του κ. Γκόντα ανακάλυψε δήθεν “χαρακτηριστικά προεκλογικής ρουσφετολογίας”. Σε ό,τι αφορά τα περί “απαξίωσης του θεσμού” και “συνεδρίασης φιάσκο”, ο κ. Γκόντας όντως προσπάθησε πολύ για να καταλήξει σε φιάσκο η συνεδρίαση, το σύνολο όμως των υπόλοιπων παρατάξεων, με την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, δεν το επέτρεψαν. Ας αναλογιστεί γιατί έμεινε για μία ακόμη φορά μόνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών