Επικαιρότητα

Θα αποκτήσει βιολογικό η Κόνιτσα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο βιολογικός καθαρισμός της Κόνιτσας, που θα χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας εντάχθηκε με χθεσινή απόφαση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 8.532.974,38 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης είναι η περιφέρεια Ηπείρου, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως με το έργο ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχετεύσεως -βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους μεγάλους οικισμούς και σε οικισμούς που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, «που αποτελούσε βασική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής».
Η πράξη περιλαμβάνει κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Δ.Δ. Κόνιτσας, συνολικού μήκους 27.320 μ. (26.908 μ. αγωγών ελεύθερης επιφάνειας και 412 μ. καταθλιπτικών αγωγών), την κατασκευή τριών αντλιοστασίων και τη μελέτη, κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων δήμου Κόνιτσας με τον αγωγό διάθεσης.

Σχετικά άρθρα

Ανεβάζει ρυθμούς το έργο του βιολογικού καθαρισμού

Ένα τριήμερο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου»

Ηπειρωτικός Αγών

Η Κόνιτσα «αποκαλύπτεται» στην ελληνική αγορά