ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραίτηση Π. Κολόκα από την αντιδημαρχία

Την παραίτησή του από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού υπέβαλε ο Παντελής Κολόκας στον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, έχοντας ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο με έντονες διεργασίες, δεδομένης της κομματικής του ταυτότητας, θεωρεί πρέπον και ηθικώς επιβεβλημένο τούτη τη χρονική στιγμή να αποχωρήσει από την παρούσα δημοτική αρχή.
«Για περισσότερα από τέσσερα έτη εργαστήκαμε από κοινού, για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του δήμου Ιωαννιτών και των δημοτών αυτού, ώστε να εφαρμόσουμε τις κατά το δυνατόν βέλτιστες πολιτικές για τα τόσα φλέγοντα και δύσκολα προβλήματα της κοινωνίας μας. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, και η οποία καθιστά το έργο μας δύσκολο, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις από κοινού, στηριζόμενοι σε μια έντιμη συνεργασία, δομημένη πάνω σε ένα αυστηρό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων, με απόλυτο αλληλοσεβασμό στη διαφορετική κομματική αφετηρία εκάστου εξ ημών. Έχοντας τολμήσει μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 2014 συνεργασία, η οποία πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, από εκείνους που τώρα θα επιλέξουν να πράξουν το ίδιο, έχουμε ήδη προλάβει τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης πολιτικής που κάνει τις συνεργασίες απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την άσκηση διοίκησης, όσο και για την επίτευξη αποτελεσμάτων στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και μέγα ζητούμενο της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και ευχαριστεί τον δήμαρχο για τη συνεργασία.
Μία προσωπική και πολιτική επιλογή του κ. Κολόκα χαρακτήρισε την παραίτησή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, τονίζοντας πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος, με τον οποίο ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια. «Το πείραμα πέτυχε, η συνεργασία ήταν εξαιρετική. Όταν αγαπάς τον τόπο και όταν καταφέρνεις και συγκλίνεις προγραμματικά σε κάποια πράγματα, πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», τόνισε ο κ. Μπέγκας και τον ευχαρίστησε και αυτός για τη συνεργασία.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την αντικατάστασή του και αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Επιτροπή Πολιτισμού σε αντικατάσταση του Πνευματικού Κέντρου

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας