ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

«Γιάννενα Τώρα»: Αδιαφορία και εικόνα εγκατάλειψης παντού

Την άποψη ότι οι δημότες, σε κάθε κοινότητα και κάθε γειτονιά, διαψεύδουν εκκωφαντικά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να παραστήσει την επιτυχημένη, διατυπώνει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με αφορμή τις επισκέψεις των τελευταίων ημερών.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Σταυράκι ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, η οποία σημειώνεται πως, παρόλο που έχει ενταχθεί στον δήμο από το 1998, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, για το οποία η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε άλλο από το να απευθύνει όμορφα λόγια και ευχές.
Οι κάτοικοι εστίασαν τα παράπονα τους, πέρα από το ότι «όλοι οι άλλοι τους θυμούνται προεκλογικά και μόνο», σε σωρεία ζητημάτων, με κυρίαρχα τις υποδομές (δρόμοι σε άθλια κατάσταση, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δίκτυα συλλογής ομβρίων υδάτων, προβληματικός φωτισμός, έλλειψη πλατείας). Επιτακτικά τέθηκε το ζήτημα της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για εκδηλώσεις στην περιοχή τους, ενώ κατήγγειλαν το γεγονός ότι, ενώ δίνονται σε κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους χορηγίες, αυτό γίνεται με απολύτως αδιαφανή τρόπο και πιθανά με κριτήρια ιδιοτέλειας.
«Στη διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε ότι όχι μόνο δεν προέκυψε καμία πρόοδος από τις προηγούμενες εκλογές ως σήμερα για την περιοχή, αλλά ότι τα προβλήματα επιδεινώθηκαν με ευθύνη φυσικά της δημοτικής αρχής, η οποία πανηγυρίζει αποστέλλοντας στα μέσα ενημέρωσης …καταλόγους «μεγάλων» έργων, που θα γίνουν κάπου, κάπως, κάποτε», αναφέρει σε δελτίο τύπου η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», σημειώνοντας πως η ίδια δεν εξαντλεί την δραστηριότητα της στους δρόμους πέριξ του δημαρχείου, αλλά αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν από τα σχέδια της περιοχής, της υποδομές, τα δημοτικά τέλη, τις χρεώσεις του νερού και όλα τα υπόλοιπα, ώστε ο δήμος να πάψει επιτέλους να έχει «δημότες δύο ταχυτήτων».
«Γι’ αυτό θα πρέπει και οι πολίτες να στείλουν στο δημοτικό συμβούλιο αυτούς που ξέρουν και θέλουν να κάνουν τη δουλειά», όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας.
Το Σάββατο, αντιπροσωπεία της παράταξης επισκέφθηκε την Καλούτσιανη, όπου διαπίστωσε απόλυτη εγκατάλειψη, πρόχειρα «μπαλώματα» λόγω προεκλογικών αναγκών, και δημότες που νοιώθουν παραμελημένοι από τη δημοτική αρχή, την οποία μάλιστα κατηγορούν ότι «τους θυμάται μόνο όταν είναι να μοιράσει εκλογικές κάρτες υποψηφίων».
Ιδιαίτερα έντονα παράπονα εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τζαμί, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής.
Την Κυριακή ακολούθησε επίσκεψη στην Καστρίτσα και το Κολωνιάτι, όπου εκφράστηκαν ανάλογα παράπονα για αδιαφορία και εγκατάλειψη.
«Όποιος επισκεφθεί την περιοχή, δεν μπορεί παρά να νοιώσει θλίψη από την κατάσταση των δρόμων, αλλά κυρίως από το ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Καστρίτσας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου, αλλά θα μπορούσε η δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανάδειξης του χώρου και της ιστορίας του, ιδίως από τη στιγμή που μέγα ζητούμενο είναι η ανάπτυξη της εξωστρέφειας του δήμου.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, απαιτούνται όραμα, φαντασία και συνεχής προσπάθεια, στοιχεία που δε χαρακτηρίζουν καθόλου την τρέχουσα δημοτική αρχή και δυστυχώς και όλες τις προηγούμενες», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Σχετικά άρθρα

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Με ισχυρά επιχειρήματα στον διάλογο η ΕΔΕΥΑ