Αίθουσα Σύνταξης Αυτοδιοικητικές Εκλογές Επικαιρότητα

Δεσμεύσεις για αμοιβαία συνεργασία στη συνάντηση με Μάξιμο

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη όσο και στη συνεργασία που μπορεί να αναπτύξει με τον δήμο προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Μάξιμος παρουσίασε τη δομή της Μητρόπολης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, που συνεργάζεται με το Καμπέρειο Ίδρυμα και την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», τονίζοντας τα σημαντικά οφέλη –οικονομικά και περιβαλλοντικά- που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δράση. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην αποκατάσταση των κτιρίων της Ιεράς Μονής Βελλάς, στην δημιουργία πρότυπου τυροκομείου, στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και του δασυλλίου, ούτως ώστε να καταστεί όλη η περιοχή της Μονής προσβάσιμη στους επισκέπτες. Επίσης, αναφέρθηκε στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων, καθώς η Μητρόπολη Ιωαννίνων επεξεργάζεται σειρά προτάσεων για την αξιοποίηση του διπλανού κτιρίου, που δεν έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια, ενώ συζήτηση έγινε και για το Καφωδείο στην οδό Ανεξαρτησίας, για το οποίο εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής του σε Μουσείο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τον Μητροπολίτη για τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας, ενώ εξήρε το έργο που γίνεται και από τις Ενορίες, οι οποίες στηρίζουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες με την παροχή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης. Τόνισε, τέλος, ότι θα είναι και ο ίδιος συνεργάτης και αρωγός στις ενέργειες της Εκκλησίας, που προάγουν την πόλη των Ιωαννίνων και βοηθούν ουσιαστικά όλους τους συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις στα Λιθαρίτσια, υπόγειο πάρκινγκ στο Άλσος

Διαχρονική στήριξη στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Πρόταση για ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας