Αίθουσα Σύνταξης Αυτοδιοικητικές Εκλογές Επικαιρότητα

Μήνυμα αλλαγής σελίδας έστειλε ο Β. Γαρδίκος

Με τη φράση «Είμαστε έτοιμοι για μια δημιουργική και κυρίως αποτελεσματική διοίκηση του δήμου μας», ο υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την διεκδίκηση του δήμου Ζίτσας, του δεύτερου σε πληθυσμό δήμου της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων.

Η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διογένης» στην Ελεούσα, που ήταν ασφυκτικά γεμάτη.
Ενώπιον βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών, πρώην δημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων και φορέων, καθώς και απλών πολιτών, που πιστεύουν στην αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στον δήμο Ζίτσας, ο Βασίλης Γαρδίκος, παρουσίασε το όραμά του για τον δήμο, κάνοντας αναφορές στο παρόν και στο παρελθόν, με λόγο απλό και ειλικρινή.
«Είμαστε εδώ ενωμένοι και έτοιμοι για την αλλαγή σελίδας στον δήμο Ζίτσας. Με την υπευθυνότητά μας, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα, την διορατικότητα και την αξιοπρέπεια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του, ενώ ακολούθως περιέγραψε με συγκίνηση το δύσκολο, αλλά δημιουργικό «ταξίδι» των πέντε χρόνων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους συνεργάτες του και στους δημότες, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε αυτό τον μεγάλο αγώνα.
«Αυτά τα πέντε χρόνια δώσαμε την μάχη να κρατηθούμε όρθιοι απέναντι σε ό,τι πιο παλαιοκομματικό υπάρχει. Σε ανθρώπους που οι δημότες τους εμπιστεύθηκαν τις τύχες του δήμου και αυτοί τον χρησιμοποίησαν ως λάφυρο» τόνισε και πρόσθεσε: «Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις που ζυμώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, κατανοήσαμε όλοι μας πως η συνένωση των δυνάμεων μας σε μια πλατιά αυτοδιοικητική συνεργασία είναι ο δρόμος της ανατροπής. Τολμήσαμε, ακολουθήσαμε διαδικασίες, κάναμε όλοι μας αμοιβαίες υποχωρήσεις, δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί πιστεύουμε πως ο Δήμος αξίζει ένα καλύτερο αύριο».
Ο Β. Γαρδίκος άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, καταλογίζοντάς της ανικανότητα, έλλειψη σχεδιασμού, έπαρση και αλαζονεία. «Η λογοδοσία είναι άγνωστη λέξη. Στα πέντε χρόνια ούτε μία απολογιστική συνεδρίαση του Δ.Σ., που είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να κάνει μία φορά τον χρόνο», ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι δεν ελήφθη καμία πρωτοβουλία για την ερημοποίηση της περιοχής, για την προσέλκυση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, για το βιοαέριο, τη λυματολάσπη, την αμπελουργική ζώνη, τους υδρογονάνθρακες, τον Καλαμά, τον περιφερειακό σχεδιασμό, την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη, το υδροηλεκτρικό Ζίτσας και ζητήματα καθημερινότητας.
Στη συνέχεια, ο κ. Γαρδίκος ανέλυσε τις προτεραιότητες για τον δήμο Ζίτσας, οι οποίες συνοψίζονται στην οργάνωση και λειτουργία του δήμου σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, με την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, στην οργάνωση και παροχή υψηλής ποιότητας κοινωνικών υπηρεσιών με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Δεσμεύτηκε για την εκπόνηση νέου επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου για την περίοδο 2020 – 2023, το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο άσκησης διοίκησης και πολιτικών από τη δημοτική αρχή, αλλά και εργαλείο αξιολόγησης της επίτευξης των τιθέμενων στόχων. Η εκπόνηση θα βασιστεί στον σαφή καθορισμό των ρόλων των οργάνων διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού του δήμου και θα επιτευχθεί με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών.

Οι υποψήφιοι

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μια ομάδα ανθρώπων, που, όπως τόνισε, γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν «ζυμωθεί» με την ενεργή παρουσία τους στην τοπική κοινωνία και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με τις ικανότητές τους στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων από τις λανθασμένες επιλογές. «Είναι το ψηφοδέλτιο νίκης της παράταξης μας», κατέληξε.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» είναι στη Δ.Ε. Εκάλης οι Αναστασία Γερούκαλη, Γεώργιος Δημητριάδης, Ηλίας Ζαΐμης, Γεωργία Λέτσιου και Κωνσταντίνος Ράπτης, στη Δ.Ε. Ευρυμενών οι Νικόλαος Ζορμπαλάς, Βασίλειος Μπαλατσός και Αικατερίνη Σκάρα, στη Δ.Ε. Ζίτσας οι Θεοφάνης Κώτσιας, Παναγιώτης Μαλισσόβας και Φώτης Μπράγιας, στη Δ.Ε. Μολοσσών οι Νικόλαος Διαμάντης, Ιωάννα Καλογήρου, Σπυρίδων Λαβδανίτης και Στασινή Λέκκα-Πράπα, και στη Δ.Ε. Πασσαρώνος οι Παρασκευή Γκαβρέση-Αλεξούδη, Δημήτριος Γκαραλέας, Ουρανία Γούση, Όλγα Ζήση, Βασιλική Καζάνα, Παναγιώτης Κατσουλίδης, Κωνσταντίνος Κώτσης, Κωνσταντίνος Λεοντίου, Παναγιώτα Μάλλιου, Μανώλης Ματσάγκας, Οδυσσέας Νάσιος, Ειρήνη Νερούτσου, Βασίλειος Ντάφης, Ριρίκα Ντίνου, Σπύρος Πάικας, Ελένη Πάκου, Θεόδωρος Στέφος, Νικόλαος Τάνας, Αθανάσιος Τζιάλλας, Ελένη Τζίμα, Κωνσταντίνος Τσώλης και Ανδρέας Φίλης.

Σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις στα Λιθαρίτσια, υπόγειο πάρκινγκ στο Άλσος

Διαχρονική στήριξη στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

Πρόταση για ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου και Κέντρου Προφορικής Ιστορίας της Ελληνικής Παιδείας