ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Έργα με κοινωνικό πρόσημο στα Σεισμόπληκτα

Με κατοίκους και νέους των Σεισμοπλήκτων συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε, επίσης, με τους προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, της Αδελφότητας και της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Βελισσαρίου, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσει και με τοπικούς παράγοντες της άρσης βαρών και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πύρρο Δήμα, που βρίσκεται στα Γιάννενα εν όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην περιοχή.
«Για μένα έχει μεγαλύτερη αξία πρωτίστως η ζεστή ανθρώπινη επαφή, που υπάρχει σ’ όλες τις συναντήσεις με τους ανθρώπους του δήμου μας κι ύστερα η συζήτηση για έργα και δράσεις που εξελίσσονται στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά μας», ανέφερε ο κ. Μπέγκας, με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα.
Στις περιοχές Σεισμοπλήκτων και Κάτω Νεοχωρόπουλου, είτε ολοκληρώθηκαν είτε ξεκινούν σημαντικές παρεμβάσεις από την πλευρά του δήμου. Έγινε η διαμόρφωση, ο φωτισμός και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού της πλατείας Απελευθέρωσης, στη συμβολή της λεωφόρου Δωδώνης και της Νιάρχου, που καλύπτει επιφάνεια τριών στρεμμάτων (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ) και ταυτόχρονα στην περιοχή ολοκληρώθηκαν δύο παιδικές χαρές και ξεκινάει η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ.
Στην περιοχή εξελίσσονται πλέον δύο εργολαβίες (υπογράφτηκαν πρόσφατα οι δύο συμβάσεις με τους αναδόχους) για την υλοποίηση κυρίως έργων οδοποιίας. Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, «είναι έργα με κοινωνικό πρόσημο, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, γιατί παρεμβαίνουμε σε “ξεχασμένες περιοχές” με δρόμους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι οι περισσότεροι σχεδόν αδιάβατοι».
Ειδικότερα, το έργο «Ανακατασκευή-Βελτίωση Οδικού Δικτύου του δήμου Ιωαννιτών» (610.000 ευρώ) αφορά την περιοχή απέναντι από το Jumbo. Οι παρεμβάσεις αφορούν την ανακατασκευή ή βελτίωση του οδοστρώματος, την κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων, καθώς και την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων στις οδούς Τσεριτσάνων, Αγίας Λαύρας, Ηλ. Βενέζη, Πελασγών, Γλυκής, Π. Πουλίδη, Δήλου, Λ. Σουλίου, Ιερού Λόχου, Νίζνα, Ευζώνων, Άρθουρ Έβανς, Γ. Αϊβατίδη και Χρ. Κλονάρη.
Tο έργο «Κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές επεκτάσεων Δ.Ε. Ιωαννίνων-β’ φάση (προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ) αφορά σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις (όμβρια-κράσπεδα, οδοστρωσία) στους δρόμους Βαμβακάρη, Ισοκράτους, Αλκμήνης, Λέλας Καραγιάννη, Νικολαϊδη, Μάνου Κατράκη, Μαυρογένους, Αδαστείας, Αδαμάντιου Κασιούμη, Θεόδωρου Δεληγιάννη, Ρηζικώστα, Βοσπόρου και Ειρήνης.
Αύριο Πέμπτη, από τις 7 το απόγευμα, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε Μάρμαρα και Καρδαμίτσια-Μέλανδρα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας