ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ολοκληρώθηκε ο αναδασμός Χρυσοβίτσας

Ολοκληρώθηκε ο υποχρεωτικός αναδασμός Χρυσοβίτσας και ήδη άρχισε η διανομή των παραχωρητηρίων. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, είναι ο πρώτος αναδασμός που ολοκληρώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Με τον αναδασμό αυτό και τα συμπληρωματικά έργα που θα υλοποιήσει προσεχώς η περιφέρεια για την επέκταση του αρδευτικού έργου κ.ά., η περιοχή αποκτά νέες παραγωγικές δυνατότητες.
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς αφορά μια ορεινή περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες», εξήγησε, προσθέτοντας: «Ο αναδασμός δίνει πολύ διαφορετικές ευκαιρίες σε αυτή την περιοχή, καθώς εκτός από την πατάτα που επιδιώκουμε -με τη συνεργασία πανεπιστημίων – να την κάνουμε προϊόν γεωγραφικής προέλευσης, θέλουμε και άλλα είδη που υπεδείχθησαν πως μπορούν να γίνουν επώνυμα και ποιοτικά, καθώς κερδίζουν έδαφος τα προϊόντα ορεινής παραγωγής».
Δικαιούχοι είναι 440, τα παραχωρητήρια είναι 350, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ανέρχονται σε 1200 στρέμματα, τα έργα αναδασμού καταλαμβάνουν 330 στρέμματα, ενώ 260 στρέμματα είναι άγονα, χερσαία, πρανή.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών