Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Ένας 30χρονος και τρεις 17χρονοι οι δράστες της επίθεσης

Στην ταυτοποίηση των τεσσάρων εκ των πέντε δραστών της επίθεσης σε βάρος ανήλικων αφγανών προσφύγων, το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής στην Κόνιτσα, οδήγησε η μεθοδική έρευνα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν 30χρονο και τρεις 17χρονους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του πέμπτου δράστη. Σε βάρος των τεσσέρων δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένοι με ρόπαλα, επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.
Οι τραυματίες, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, είχαν διακομισθεί το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Ιρακινός έπεσε θύμα ληστείας από συμπατριώτες του

Καταδίκη και από το περιφερειακό συμβούλιο

Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης σε βάρος των προσφυγόπουλων