ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρό(σ)κληση σε Καχριμάνη για debate

Σε debate κάλεσε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, επιπλήττοντας, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς τους δημοσιογράφους για το ότι δεν έχουν θέσει το θέμα οι ίδιοι.

«Το θέτω εγώ σήμερα επίσημα. Όπου θέλει, στην πλατεία του Μετσόβου, στην Κόνιτσα, στο σπίτι του ή στον ξενώνα του. Σε όποια γλώσσα θέλει, για όποιο θέμα θέλει, και όσες φορές θέλει. Είμαι ανοιχτός. Η αναμέτρηση είναι μια: ή εγώ ή εκείνος, τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ενδιάμεση ηχορύπανση. Ή παρελθόν ή μέλλον, ή Καχριμάνης ή Ριζόπουλος. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική, κομματική, αηδιαστική, καφενόβια ηχορύπανση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε μία συνέντευξη, που διήρκησε πλέον της μίας ώρας, ο κ. Ριζόπουλος έκανε έναν απολογισμό της έως σήμερα διαβούλευσης με την κοινωνία, τους δημάρχους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια σε θέματα επικαιρότητας, όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η τουριστική προβολή της Ηπείρου, οι ελληνοποιήσεις, οι απ’ ευθείας αναθέσεις και οι προσφυγές των Οριζόντων Ηπείρου στο ΕΣΡ κατά δύο τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν αποκλείσει την παράταξή του από τις τηλεοπτικές συζητήσεις.
Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των απευθείας αναθέσεων, τις οποίες συνέδεσε με την προεκλογική περίοδο, λέγοντας πως από την περίοδο που προέκυψε το «σκάνδαλο του Πέτσιου», είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως μπαίνουμε «σε μια διαδικασία ταύτισης της λειτουργίας της περιφέρειας και των οικονομικών της με την εκλογική διαδικασία». Αναφερόμενος, μάλιστα, σε μια αναφορά του περιφερειάρχη στις δικές του εκλογικές δαπάνες, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, είπε: «Το μήνυμα μου στον κ. Καχριμάνη είναι ότι εγώ τουλάχιστον τα πληρώνω από την τσέπη μου. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Εγώ τζάμπα μάγκας στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα γίνω τώρα για κανέναν και για τίποτα».
Εν είδει, μάλιστα, προειδοποίησης, προανήγγειλε πως στη νέα θητεία της περιφερειακής αρχής και με δεδομένο πως η πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή δε θα ανήκει στον κ. Καχριμάνη, θα ζητήσει ευθύνες και από τις υπηρεσίες για τις απ’ ευθείας αναθέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.
«Θα ζητήσω από την Οικονομική Επιτροπή την πρόσληψη ορκωτού ελεγκτή, που δε θα είναι η Grand Thornton, η οποία για χρόνια παρακολουθεί το Περιφερειακό Ταμείο, να ελέγξει τρία πράγματα: Πρώτον το ύψος των αναθέσεων, δεύτερον τη σχέση του ύψους με το παραδοτέο και τρίτον τη σχέση συμβατότητας με το παραδοτέο. Και όλα αυτά διότι η ομάδα τεκμηρίωσης των «Οριζόντων Ηπείρου» καταλήγει ότι φέτος ο προϋπολογισμός θα τρέξει με μείον 18 εκατ. Άρα, λοιπόν, δίνεις έργα, ενώ δεν έχεις λεφτά να τα πληρώσεις. Εγώ δεν πρόκειται ως περιφερειάρχης να γίνω δέσμιος για 20 μήνες, δανείζοντας και υπερδανείζοντας τον προϋπολογισμό μου για να μπορέσω να καλύψω τις αίολες υποσχέσεις του κ. Καχριμάνη, τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως τάσσεται υπέρ της στήριξης των τοπικών ΜΜΕ, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει σε βάθος πενταετίας και όχι με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, σε συγκεκριμένα μέσα. «Δε θα είχαμε αυτό το απίστευτο ξεκατίνιασμα, εάν, με αξιοπρέπεια, ο απερχόμενος είχε χειριστεί την ύπαρξη των media στην Ήπειρο. Γιατί υπάρχει δουλειά και ανάγκη να συμμετάσχουν όλοι. Συνεπώς το ζήτημα μου δεν είναι ο επιχειρηματίας και να σας πω και κάτι όσον αφορά τον βαθμό προβολής δεν έχω πρόβλημα», πρόσθεσε, λέγοντας πως και τα μέσα ενημέρωσης θα κριθούν στη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας