ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προοπτικές για αποδέσμευση για τον ΣΥΔΛΙ

Οριστικά φαίνεται να λύνει το πρόβλημα υδροδότησης ετών η δημοτική ενότητα Σελλών του δήμου Δωδώνης, με τη γεώτρηση που έγινε στην τοπική κοινότητα Παρδαλίτσας, ενώ ανοίγονται προοπτικές για αποδέσμευση από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, τα επόμενα χρόνια.

Η πρωτοβουλία του δήμου Δωδώνης να υλοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων, χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια Ηπείρου και ίδιους πόρους, έφερε τα πρώτα και πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Με τη γεώτρηση που ολοκληρώθηκε στην Παρδαλίτσα, εντοπίστηκε ικανή ποσότητα νερού, η οποία επαρκεί ώστε να υδροδοτήσει τους οικισμούς. Σύμφωνα με τον δήμο, η Παρδαλίτσα αντιμετώπιζε οξύτατο πρόβλημα και μάλιστα για αρκετούς μήνες τον χρόνο, ειδικά τη θερινή περίοδο, μεταφέρονταν εκεί νερό με βυτιοφόρα.

«Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική επίλυση ενός ζητήματος ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του χωριού. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν διατυπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύεται ορθή και δικαιώνεται από τα αποτελέσματα που φέρει», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, είχε πραγματοποιηθεί γεώτρηση στην Τ.Κ. Ραβενίων, η οποία είχε, επίσης, πολύ καλά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον δήμο. Με τη γεώτρηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τον σχεδιασμό έργων, που θα αποδεσμεύσουν την υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων του λεκανοπεδίου (Επισκοπικό, Σερβιανά, Αβγό, Κρυφοβό) από τον ΣΥΔΛΙ, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους για τους πολίτες και την ενίσχυση της επάρκειας σε νερό. «Σκοπός μας είναι να αναζητούμε τις πλέον κατάλληλες και ουσιαστικές λύσεις, ακόμη κι αν η υλοποίησή τους απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα κι όχι οι εντυπώσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις