ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αστυνομικός έσωσε γυναίκα από πνιγμό

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε μια νεαρή γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, ο αρχιφύλακας της Ομάδας ΔΙΑΣ Ιωαννίνων Ιωάννης Τζίμας. Η γυναίκα εντοπίστηκε από περαστικούς στα νερά της λίμνης, στην περιοχή του Μάτσικα, και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Πρώτοι στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τον αρχιφύλακα να βουτά χωρίς δεύτερη σκέψη στο νερό και να τραβά στην ακτή τη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο προληπτικά στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και έγινε γνωστό από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, η οποία συγχαίρει το μέλος της για την πράξη του.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία έπειτα από κλήση στο 100 έσπευσαν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τα τελευταία χρόνια καταμετρώνται δεκάδες νεκροί από πνιγμούς, ενώ η επικινδυνότητα της λίμνης είναι γνωστή σε όλους, καθώς ο πυθμένας της είναι ιδιαιτέρως προσχωσιγενής και ελώδης. Παρ’ όλα αυτά, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. αψήφησε τις παραμέτρους αυτές και, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη διάσωση της γυναίκας, το κατάφερε, προκαλώντας με αυτήν του την έξοχη πράξη το σεβασμό και την εκτίμηση των Hπειρωτών πολιτών. Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιάννη. Νιώθουμε ειλικρινά υπερήφανοι, που είσαι μέλος της Ένωσής μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Ποιος ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στο να κερδίσουμε το στοίχημα;

Μετέφεραν το κρέας με μουλάρια στην Αλβανία

Νεκρός ανασύρθηκε ο 25χρονος αστυνομικός