Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μετά το Πάσχα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται η διακήρυξη για το έργο της επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη αναδόχου έως το τέλος του καλοκαιριού.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό τέθηκε ως στόχος από τον εκτελούντα χρέη διοικητή του ΠΓΝΙ Σπύρο Δερδεμέζη κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, προκειμένου να επιλυθούν τα σημαντικά χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα μιας μονάδας, που βρίσκεται στην «καρδιά» της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που σημαίνει πως όλες οι διαδικασίες από εδώ και πέρα πρέπει να είναι ταχύτατες.

Και αυτό γιατί το προηγούμενο διάστημα και μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ύψος της χρηματοδότησης του έργου, χάθηκε αρκετός χρόνος. Ταυτόχρονα βέβαια, απαιτήθηκε και η μείωση του φυσικού αντικειμένου, ώστε η αρχική μελέτη των 12 εκ. ευρώ να προσαρμοστεί στα 4,6 εκ. που είναι διαθέσιμα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αυτή τη φάση βρίσκονται αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι εκείνο που θα κινήσεις τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν τις σχετικές προσαρμογές στα νέα οικονομικά δεδομένα και το ΤΑΙΠΕΔ θα ολοκληρώσει τις προδιαγραφές, ώστε να προκηρύξει το έργο με τη μέθοδο της μελέτης – κατασκευής, μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Από την πλευρά της, η κ. Κεφάλα σημείωσε πως η επέκταση του ΤΕΠ αποτελεί μια κοινά παραδεκτή αναγκαιότητα. «Το έργο του ΤΕΠ πέρασε από 40 κύματα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αβλεψίες και παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος, και να συνεργαστούμε όλοι, ώστε να μη χάσουμε την ευκαιρία αυτή», σημείωσε, τονίζοντας πως πρέπει ταχύτατα να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και τα ζητήματα του προσωπικού, με τον κ. Δερδεμέζη να επισημαίνει την ανάγκη διατήρησης όλου του επικουρικού προσωπικού, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μέχρι το τέλος του έτους, με δεδομένο πως ολόκληρο το 4ο κτίριο, αλλά και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου δεν έχουν αποτυπωθεί στον Οργανισμό, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2012.

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

«Λίφτινγκ» στα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας και Μετσόβου

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη