Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ασθενής απειλούσε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας με ψαλίδι

Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν στον αέρα, κατέστη δυνατός ο αφοπλισμός ενός ασθενή, ο οποίος απειλούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας με ψαλίδι.

Όλα ξεκίνησαν στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος ασθενής αντέδρασε στην επικείμενη μεταφορά του από την από την Παθολογική Κλινική, όπου νοσηλευόταν, στην Πνευμονολογική Κλινική. Σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να απειλεί τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, που προσέτρεξε σε βοήθεια, ενώ κλήθηκε προς συνδρομή και η Αστυνομία. «Ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός. Χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα, άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη έξω από το νοσοκομείο να απειλεί το προσωπικό ασφαλείας, κρατώντας το ψαλίδι. Παρά τις εκκλήσεις του να πετάξει το ψαλίδι, ο ίδιος συνέχισε να απειλεί και κινήθηκε εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα, προς την πλευρά του δασυλλίου, με τον 45χρονο να σαστίζει και τους αστυνομικούς να δράττονται της ευκαιρίας να τον αφοπλίσουν, βάζοντας τέλος στο θρίλερ.
Ο 45χρονος ασθενής συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Πνευμονολογικής Κλινικής, ενώ διατάχθηκε ψυχιατρική εξέταση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, βία κατά υπαλλήλων, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου που ειδοποιήθηκε και κατέφτασε τη νύχτα στο νοσοκομείο, αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω της ταραχής και του σοκ που είχαν υποστεί. «Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία… Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει, για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε, όχι για πόλεμο», σχολίασε ο κ. Γιαννάκος.

Σχετικά άρθρα

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας

Εφημερίες χωρίς Ακτινοδιαγνωστικό για πολλοστή φορά

Νοσοκομείο Άρτας- Κανείς θετικός στον ιό δεν εργάζεται

Ηπειρωτικός Αγών