ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ τη Δευτέρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων

Κινητοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι αγροτοκτηνοτροφικοί φορείς των Ιωαννίνων, που στηρίζουν και το μπλόκο της Θεσπρωτίας, το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης απέκλεισε συμβολικά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πύλη αναχώρησης εξωτερικού.

Παραγωγοί από τη Θεσπρωτία αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο παρέταξαν φορτηγά και τρακτέρ στην είσοδο του λιμανιού, ζητώντας μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές καθώς και ελέγχους για τις ελληνοποιήσεις και τις τιμές των προϊόντων, από το χωράφι στο ράφι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΓΑΣΙ «Ένωση Αγροτών» Χάρης Λιούρης.
Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος, ο οποίος τόνισε τη στήριξη του κόμματος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και υπογράμμισε πως μόνη διέξοδος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Πάντως, στη σύσκεψη των αγροτών των μπλόκων από όλη την χώρα, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου Θεσσαλονίκης και διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, οι αγρότες αποφάσισαν να στείλουν 15μελή επιτροπή στη συνάντηση που θα έχουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.