ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών

Μηνύματα ενότητας και συνέχισης της πολιτικής «μάχης» για περαιτέρω ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έστειλε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων και πλήθος μελών και φίλων, έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του κόμματος και της πρότασης που καταθέτει για εναλλακτική διακυβέρνηση, με τον γραμματέα να σημειώνει πως η Ήπειρος σηματοδοτεί την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, καθώς κέρδισε το μεγάλο στοίχημα των εκλογικών αναμετρήσεων του 2023.
Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως στόχος είναι το κόμμα να δυναμώσει εκλογικά ενόψει των ευρωεκλογών και να κοιτάξει «κατάματα» την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Ο στόχος και η πρόκληση είναι μεγάλη, γιατί μπροστά μας έχουμε μια ιστορική ευκαιρία», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, στη σύντομη ομιλία του, για να προσθέσει πως «ο τόπος έχει ανάγκη από μια φωνή λογικής, που θα κοιτάζει στα μάτια την κοινωνία και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους, του κοινωνικού κράτους».
Παράλληλα, κάλεσε τους παρευρισκομένους να δώσουν την υπόσχεση της μάχης, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ήταν το όραμα του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, και να κερδίσει την αλαζονική, όπως είπε, κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για μια χρονιά που ξεκινά με καλούς οιωνούς για το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίμαρης. «Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανατροπή. Να διαδώσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για την ανατροπή της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Τσίμαρης και κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές μπορεί να δείξει τη δυναμική του.
Στις προκλήσεις της νέας χρονιάς, ώστε με ενότητα, σκληρή δουλειά και επιμονή, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. να επικοινωνήσει τις πολιτικές του θέσεις στην κοινωνία και να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Γαρδίκος, ανοίγοντας την εκδήλωση. «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί με σταθερά βήματα πάμε μπροστά, πάμε προς την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών», σημείωσε και αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, στην εκλογή βουλευτή Ιωαννίνων μετά από 12 χρόνια, αλλά και σε εκλογικές νίκες των παρατάξεων του κόμματος σε συνδικαλιστικά όργανα. «Να συνεχίσουμε με πείσμα και πίστη, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικός πολιτικός ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Γαρδίκος.