ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φορτίο με διαβατήρια θα ταξίδευε παράνομα στο εξωτερικό

Συνολικά 101 ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από τις μοκέτες και τα καθίσματα σε ΙΧΕ αυτοκινήτου, με οδηγό ένα 45χρονο Δανό, μετά από έλεγχο στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή προσωπικού του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Όπως προέκυψε, ο Δανός σκόπευε να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Από αυτά 56 ήταν δηλωμένα ως κλαπέντα – απωλεσθέντα, τα τέσσερα ήταν πλαστά και τα 41 είναι έγγραφα άλλων προσώπων.
Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ. «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις». Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας κατασχέθηκαν τα έγγραφα, το ΙΧΕ αυτοκίνητο, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 8.200 κορωνών Δανίας και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου.