ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόσκληση για τη στελέχωση του Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ιωαννίνων

Κάλεσμα στους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύτιμο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, απευθύνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίζοντας την προσπάθεια στελέχωσης του Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ιωαννίνων.

Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ιωαννίνων οργανώνεται με τα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα αποτελείται από πολίτες 18 έως 65 ετών, κάτοικους της Π.Ε. Ιωαννίνων και οι τομείς στους οποίους θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν είναι σε δράσεις πυροπροστασίας, τηλεπικοινωνιών, δασοπυρόσβεσης, ψυχολογικής υποστήριξης, αστικής πυρόσβεσης, ενημέρωσης και προειδοποίησης, πρώτων βοηθειών, μέριμνας πληγέντων, έρευνας και διάσωσης, μεταφορών, παροχής βοήθειας και οργάνωσης και λειτουργίας χώρων συγκέντρωσης.
Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο σώμα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο διπλής όψεως Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και υπεύθυνη δήλωση τόπου μόνιμης κατοικίας. Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στo Γραφείο 216 της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τη 13:00).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2651364251 και 2651364257, καθώς και στα e-mail cv.ioannina@php.gov.gr και d.mavrogiorgos@php.gov.gr.