ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πίεση για απόσυρση της τροπολογίας, εν αναμονή της απόφασης

Αναμονή μέχρι την έκδοση της απόφασης του Εφετείου αλλά και πολιτική πίεση με στόχο την ανάκληση, συνθέτουν τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στη λεγόμενη «τροπολογία Γεροβασίλη».

Στις 12 περίπου το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε στο Εφετείο Ιωαννίνων η εκδίκαση της, εξ αναβολής, αίτησης ακυρώσεως διοικητικού υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, κατά του αποκλεισμού του από τις διαδικασίες κρίσεων για θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε εφαρμογή της συγκεκριμένης τροπολογίας. Επρόκειτο για την κύρια δίκη της υπόθεσης, μετά τη θετική, για τον υπάλληλο και την ΑΔΕΔΥ, κρίση του ίδιου Εφετείου κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, τον περασμένο Μάρτιο.

Στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων βρέθηκαν από το πρωί κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μπράτης, αλλά και μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων.

Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, ενώ στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει από την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την ανάκληση της τροπολογίας. «Για εμάς η τροπολογία αυτή ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Έχουμε ζητήσει να ανακληθεί, δεν ξέρω αν θα το κάνουν έναν μήνα πριν τις εκλογές, αλλά πρέπει να γίνει», σημείωσε ο κ. Μπράτης, καθώς τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα θέλουν να είναι θέμα χρόνου η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό προέκυψε μετά από πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η υπουργός δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα επεξεργαστεί τροπολογία που θα ανακαλεί την τιμωρητική, όπως την χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστές, τροπολογία.

Σχετικά άρθρα

Απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη

Αποστόλης Τζελέτας

Ζητούν αυξήσεις χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους

Εκδήλωση για τις αμοιβές στο δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ

Ηπειρωτικός Αγών