ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο, στους δρόμους οι φοιτητές

Διατεθειμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στο βασικό τους αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι οι φοιτητές σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στα Γιάννενα, όπου για μια ακόμη φορά έδωσαν το παρών στο αγωνιστικό ραντεβού, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και ένωσαν τις φωνές τους με τους μελισσοκόμους, που πραγματοποιούσαν σχεδόν ταυτόχρονα τη δική τους κινητοποίηση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τους φοιτητές, το νομοσχέδιο. που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, θα οδηγήσει στην περαιτέρω απαξίωση και εγκατάλειψη τα περιφερειακά πανεπιστήμια, που βιώνουν δυσκολίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής τους.
«Σήμερα όλο το πανεπιστήμιο είναι κλειστό και οι φοιτητές στους δρόμους. Μέσα από γενικές συνελεύσεις, τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, όλο το Πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη. Το λέμε ξεκάθαρα. Το νομοσχέδιο “έκτρωμα”, που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, δε θα περάσει», σημείωσε η πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Χαρά Τασιούδη, προσθέτοντας πως το σύνολο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν προτίθεται να θυσιάσει τις σπουδές του και το μέλλον του και για να γίνει νόμος η αδικία. «Με βάση το νομοσχέδιο, υποψήφιοι με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με την Τράπεζα Θεμάτων και με 10.000 μόρια δε θα εισάγονται στα πανεπιστήμια, και άλλοι, με μηδέν μόρια και κάποια χιλιάρικα στην τσέπη, θα μπαίνουν όπου θέλουν», πρόσθεσε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου και κατέληξε λέγοντας ότι ο αγώνας των φοιτητών θα συνεχιστεί μέχρι ο συγκεκριμένος νόμος να αποσυρθεί.