ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κενά δεν υπάρχουν, αλλά τα «εντέλλεσθε» συνεχίζονται

Τη «ρόδινη» κατάσταση, που περιέγραφε προ ημερών στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έρχεται να διαψεύσει η εντολή μετακίνησης παιδιάτρου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για έναν μήνα.

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος σχετικά με τις ελλείψεις στην παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο, σημείωνε πως, με βάση τα στοιχεία που του δόθηκαν από την ΥΠΕ, δεν υπάρχουν κενά παιδιάτρων στην Ήπειρο.
Το «εντέλλεσθε» καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Ηπείρου Λευκάδας, δημοσιεύοντας και τη διαμαρτυρία των παιδιάτρων του ΠΓΝΙ, που εκφράζουν την αντίθεσή τους και θέτουν ζητήματα ασφάλειας. «Tο κυριότερο και σοβαρότερο πρόβλημά μας, σχετικά με ενδεχόμενη μετακίνησή μας στο ΓΝ Χατζηκώστα, είναι η δυσχέρεια ανάνηψης και νοσηλείας νεογνών, καθώς, λόγω της λειτουργίας ΜΕΝ Νεογνών στο Νοσοκομείο μας, δεν έχουμε ασχοληθεί με το αντικείμενο για τουλάχιστον από 8 έως και πάνω από 2 έτη. Ουσιαστικά έχουμε απολέσει τη δεξιότητα σχετικά με την ανάνηψη νεογνών, που αποτελεί καθημερινή πράξη στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, λόγω του μεγάλου αριθμού τοκετών που διενεργούνται στη Μαιευτική Κλινική, αλλά και νοσηλεία νεογνών στην υφιστάμενη μικρή ΜΕΝΝ. Αναγνωρίζουμε ότι απόδοσή μας είναι επισφαλής. Καθιστούμε γνωστή την ανησυχία μας για νομική ευθύνη σε περίπτωση ιατρικού λάθους εκ μέρους μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.