ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ

Για ακόμη μία «μάχη» ετοιμάζονται οι 150 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν με βάση τις δικαστικές αποφάσεις στις 31 Μαρτίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτες των υπηρεσιών που καλύπτουν.

Με αφορμή την απόλυση δέκα εργαζομένων ΣΟΧ στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, καθώς η σίτιση ανατέθηκε σε ιδιώτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην είσοδο του ΠΓΝΙ, με τους εργαζόμενους να εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβούν ξανά σε δικαστικές ενέργειες, με στόχο να αποτρέψουν τον διαγωνισμό, αλλά και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώνοντας τις φωνές τους και με άλλους κλάδους που διαμαρτύρονται, αλλά και τους φοιτητές.
Ο εκπρόσωπος των ΣΟΧ Αλέξανδρος Μάρκου και ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Γιώργος Πρέντζας υπογράμμισαν πως οι εξελίξεις αυτές αποτελούν την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας πως η ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών οδηγεί σε μεγαλύτερο κόστος για τα νοσοκομεία και υποβαθμισμένες υπηρεσίες για τους πολίτες.
«Μπορεί οι υπουργοί να αλλάζουν, αλλά η πολιτική παραμένει η ίδια. Μπορεί ο κ. Χρυσοχοϊδης να προσπαθούσε να πείσει ότι δε θέλει εργολάβους, αλλά άμεσα αντικαταστάθηκε για να προχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης. Δεν είναι θέμα υπουργού, αλλά κυβερνητικού σχεδιασμού από εκείνους που πιστεύουν πως οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στα νοσοκομεία. Μπορούν, αλλά προς το χειρότερο», σημείωσε ο κ. Μάρκου, ενώ ο κ. Πρέντζας κάλεσε τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου να μη «λερώσει» τα χέρια του με την απόλυση 150 εργαζομένων.