ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επικαιροποίηση της δέσμευσης για διακριτή παρουσία στο παλιό Πανεπιστήμιο

Στην επικαιροποίηση της δέσμευσης για διακριτή παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο κτίριο της οδού Δομπόλη θέλησε να προχωρήσει η πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, με δεδομένο πως οι συζητήσεις είχαν γίνει μεταξύ του προκατόχου της Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης γνωριμίας του δημάρχου Θωμά Μπέγκα με το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Μπατιστάτου έθεσε το θέμα, ενώ ζήτησε επίσης η επιγραφή «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», που υπάρχει σήμερα στο κτίριο, να παραμείνει και μετά την ανακατασκευή του για λόγους συμβολισμούς και ιστορικότητας.
Και στα δύο αιτήματα συμφώνησε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, καθώς, ειδικά για το πρώτο, όπως είπε, ταυτίζεται με τη λογική αξιοποίησης του κτιρίου, που ο ίδιος και η παράταξή του κατέθεσαν στον δημόσιο διάλογο, και θέλει το ιστορικό αυτό κτίριο να μη λειτουργεί με όρους δημόσιας υπηρεσίας αλλά να είναι ανοιχτό για το κοινό για όσες περισσότερες ώρες της ημέρας γίνεται.
Ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να συζητηθούν διάφορες βελτιώσεις – αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και μελλοντικής του χρήσης, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να αφήσει στον Δήμο Ιωαννιτών ένα κτίριο σημείο αναφοράς, «ζωντανό» και ανοιχτό για δημότες και επισκέπτες.
Στη διάρκειά της συνάντησης συζητήθηκαν, ακόμη, οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με επίκεντρο τη συμμετοχή των Ιωαννίνων στην πρωτοβουλία για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις.
Ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ζωηρό ενδιαφέρον του Συμβουλίου Διοίκησης, προκειμένου να συνεισφέρει σε αυτή την πρόκληση, που έχει μπροστά του ο Δήμος, και δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον θα συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις, στις οποίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να τον συνδράμει.
Τέλος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων σημείωσε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και πιστεύει ότι η παιδεία πρέπει να στηριχτεί συνολικά με περισσότερους πόρους.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών